Kane & Lynch: Dead Men

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kane & Lynch: Dead Men
Utvikler IO Interactive
Utgiver Eidos Interactive
Komponist Jesper Kyd
Serie Kane and Lynch
Spillmotor Glacier Engine med Havok physics
Plattform Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows, Mobile phone
Aldersgrense PEGI 18+

Kane & Lynch: Dead Men er et kooperative tredje-person shooter utviklet av IO Interactive og utgitt av Eidos Interactive for Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Mobiltelefonen versjonen er utviklet av Kiloo og publisert av Eidos Mobile. En oppfølger Kane & Lynch 2: Dog Days er planlagt å bli utgitt i august 2010, og en film tilpasning er for tiden i pre-produksjon. Mange mener Kane & Lynch: Dead er en av de mest brutale videospillene noen gang laget.

Plottet[rediger | rediger kilde]

Spillet åpner med en kommentarspor av et brev, adressert til en jente som heter Jenny, som blir skrevet av hennes far, Adam «Kane» Marcus. Kane er reiser til dødscelle etter å ha blitt dømt for uaktsomt drap. En annen dødsdømte, James Seth Lynch, kan på det vil være en brekke. Deres lastebil er involvert i en head-on kollisjon av en gruppe leiesoldater. De to er brakt til en byggeplass, hvor de blir konfrontert med medlemmer av The7. Den skurkeaktig lederen eldre bror, Kane's Nemesis yngre bror, Kanes tidligere beste venn Carlos, og den stille sosiopater morderen Demp. De gir Kane et tilbud, hente det han stjal fra dem innen tre uker, ellers vil hans kone og datter vil bli henrettet.

Kane informerer Lynch som de sendes ut, at han ikke stjele de, men han vet hvem som gjorde det og hvor de skjulte det. Kane er i stand til å bare hente halvparten av pengene, men mener å vite hvor den andre halvparten er. Lynch, har da brakk og drept gisler som fører til en forfølgelse. Etter å ha mistet politiet, opplyser Kane og Lynch at de trenger å dra til Tokyo for å hente den andre halvparten av pengene. De går etter Retomoto, en japansk kriminalitet herre (som er den som faktisk stjal kofferter fra The7) ved hjelp av sin datter kidnappet som agn. Lynch så skyter og dreper ved et uhell Retomoto datter mens han prøver å stoppe henne fra å rømme. Kane og The7's innleide kanoner deretter gå videre for å unnslippe Retomoto menn. Kane er rasende på Lynch, men han snart innser at de er ute av tiden, og må gå tilbake til The7. Kane forsøk på å reforhandle med The7, avslører Lynch spørsmål sin beslutning, og Lynch at han har hemmelighet gjorde en avtale om å overleve sin, og til og med en stilling i The7. Men disse er avslørt å være falske løfter til å gjøre Lynch en bonde. Kane's bønn om ekstra tid lander på døve ører, som The Brothers og Carlos dra til Havana, etterlot Demp å henrette Kane og hans familie. Kane's kone blir drept av Mute, som igjen er drept av Kane.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]