Kane & Lynch: Dead Men

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kane & Lynch: Dead Men
UtviklerIO Interactive
UtgiverEidos Interactive
DistributørSteam
GOG.com
PlayStation Store
KomponistJesper Kyd
SpillmotorGlacier Engine med Havok physics
PlattformXbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows, Mobile phone
Utgivelse13. november 2007
AldersgrensePEGI 18+
Nettstedwww.kaneandlynch.com
Del av serien Kane and Lynch
Kane & Lynch 2: Dog Days

Kane & Lynch: Dead Men er et kooperative tredje-person shooter utviklet av IO Interactive og utgitt av Eidos Interactive for Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Mobiltelefonen versjonen er utviklet av Kiloo og publisert av Eidos Mobile. En oppfølger Kane & Lynch 2: Dog Days er planlagt å bli utgitt i august 2010, og en film tilpasning er for tiden i pre-produksjon. Mange mener Kane & Lynch: Dead er en av de mest brutale videospillene noen gang laget.

Plottet[rediger | rediger kilde]

Spillet åpner med en kommentarspor av et brev, adressert til en jente som heter Jenny, som blir skrevet av hennes far, Adam «Kane» Marcus. Kane er ført til dødscellen etter å ha blitt dømt for uaktsomt drap. En annen dødsdømt, James Seth Lynch, avslører for ham at en utbryting snart vil finne sted. Lastebilen de sitter i, blir involvert i en frontkollisjon med en gruppe leiesoldater. De to fraktes til en byggeplass, hvor de blir konfrontert med medlemmer av gjengen The7. To brødre, Kanes tidligere beste venn Carlos, og den stille, sosiopatiske morderen Mute. De beskylder Kane for å ha stjålet penger fra dem, og han får et ultimatium. De krever at Kane bringer de stjålne pengene tilbake innen tre uker, ellers vil hans kone og datter vil bli henrettet.

Kane informerer Lynch om at han ikke stjal pengene, men han vet hvem som gjorde det og hvor pengene er skjult. Kane er bare i stand til å hente halvparten av pengene, men mener å vite hvor den andre halvparten er. Lynch har en forhistorie med voldelige psykoser, og når medisinene hans tar slutt, dreper han gislene som fører til en forfølgelse. Etter å ha ristet av seg politiet, opplyser Kane at de må dra til Tokyo for å hente den andre halvparten av pengene. De går etter Retomoto, en japansk kriminell (som er den som faktisk stjal pengene fra The7) ved å kidnappe datteren hans, Yoko. Ved ett uhell skyter og dreper Lynch Yoko mens han prøver å stoppe henne fra å rømme. Kane, Lynch og The7's innleide soldater må deretter unnslippe Retomoto menn. Kane er rasende på Lynch, men må innse at tiden er ute, og de må returnere til The7 med bare halvparten av pengene.

Kane forsøker å reforhandle med The7. Samtidig avslører Lynch for Kane at han i hemmelighet har gjort en avtale for å få leve, og han får også en stilling i The7. I virkeligheten er avtalen ett falskt løfte fra The7. Kane's bønn om ekstra tid faller for døve ører, brødrene og Carlos reiser til Havana, og etterlater Mute for å henrette Kane og hans familie. Kane's kone blir drept av Mute, som igjen drepes av Kane.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]