Kamesennin Mutenrōshi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kamesennin (亀仙人), Mutenrōshi (武天老師)
Første opptredenKapittel 3: 悟空・海へ走る (Gokū løper mot sjøen)
Siste opptredenKapittel 519: バイバイ ドラゴンワールド (Bye Bye Dragon World)
Informasjon
ArtMenneske
KjønnMann
Alder354
FødtÅr 430
Død8. Dag 5. Måned År 753, 27. Dag 5. Måned År 767
FamilieSøster: Uranai Baba
StemmeKōhei Miyauchi, Hiroshi Masuoka, Masaharu Satō, Kinya Aikawa
Skapt avAkira Toriyama

Kamesennin Mutenrōshi er en fiktiv figur i Akira Toriyamas kjente manga- og anime-serie Dragon Ball hvor han hadde sin første opptreden i kapittel tre. I animeutgaven av serien ga Kōhei Miyauchi stemme til ham frem til han døde, hvoretter Hiroshi Masuoka overtok rollen.

Tittelen Kamesennin (亀仙人) betyr noe i nærheten av skilpadde-eremitten eller skilpadde-vismannen på norsk. Kamesennin går også under navnet Mutenrōshi (武天老師), oversatt noe i nærheten av gammel himmelkriger-mester.

Kamesennin er Son Gokūs første læremester og opphavsmannen til teknikken Kamehame-ha. Han er en gal etter kvinner og en pervers gammel mann, egentlig er han en mann som liker livets goder men som er villig til å dø for å redde andres liv. Han bor på en øy med sin skilpadde og den unge jenta Lunch.

Kamesennin lovte å trene Gokū fordi han kjente bestefaren Son Gohan. Han ville ikke trene noen andre, men når kampentusiasten Kuririn gav ham pornoblader som betaling sa han gledelig ja. For å vise seg verdig måtte Gokū finne en dame til Kamesennin, da fant han Lunch.

Kamesennin trente Kuririn og Gokū beinhardt, og senere dro de til kampturneringen Tenkaichi Budōkai som arrangeres en gang hvert tredje år.

Kamesennin skulle også slukke flammene på Frypan-fjellet, men i stedet ødela han det med en Kamehame-ha.

Kamesennins teknikker[rediger | rediger kilde]

I løpet av serien har Kamesennin demonstrert følgende kampteknikker:

 • かめはめ波 (Kamehame-ha)
 • Betydning: Navnet «Kamehame-ha» kommer fra den kjente hawaiiske kongen Kamehameha, og inneholder også stavelsen «kame», som er japansk for skilpadde, hvilket knytter teknikken til dens skaper, Kame Sennin. Den siste stavelsen, «ha» betyr her også stråle.
 • Utviklet av Kamesennin
 • Teknikken innebærer konsentrering av ki på ett punkt, for så å sende denne energien gradvis ut i form av en stråle. Tradisjonelt blir energien samlet mellom håndflatene som holdes i form av en bolle, før en retter håndflatene fremover og slipper energien løs, men dette er ikke påkrevd, og gjør det antakelig bare enklere å holde på energien mens den bygges opp. Gokū har blant annet avfyrt en Kamehame-ha både med en enkelt hånd og med føttene.
 • 残像拳 (Zanzō-ken)
 • Direkte oversatt «Etterbildeneve».
 • Utviklet av mest sannsynlig Karin
 • Ved å manipulere ki skaper man et stillestående etterbilde av seg selv mens man beveger seg så raskt til siden at motstanderen ikke oppfatter dette. Med trening er det mulig å skape flere etterbilder mens man beveger seg. Ekstremt høy hurtighet er påkrevd for å bruke teknikken.
 • ジャン拳 (Jan-ken)
 • «Janken» er det japanske navnet på spillet stein, saks eller papir. «Ken» betyr her «hånd» eller «neve», som i stavemåten av det virkelige spillet, men stavelsen «Jan» skrives her med katakana fremfor hiragana.
 • Utviklet av Gokūs adoptivfar, Son Gohan
 • Jan-ken er egentlig tre forskjellige teknikker, hvor hånden formes som en av de tre formene i spillet. Jan-ken Gū (stein) utføres med en knyttet neve, Jan-ken Choki (saks) utføres med to fingre pekende fremover, siktende med motstanderens øyne, mens Jan-ken Pā (papir) utføres med en flat hånd hvor den nederste delen av håndflaten brukes som trykkpunkt.