Kalle og Molo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kalle og Molo
Generell informasjon
SjangerEventyrserie, barneserie
Prod.landNorge
Sendeår2006
Sesonger1
Episoder12
Lengde20 min. (per episode)
SpråkNorsk
Sending
Periode6. jan. 200624. mar. 2006
TV-kanalNRK1
Eksterne lenker
IMDb

Kalle og Molo er en norsk TV-serie for barn som gikk på NRK1 i 2006. Serien handlet om nebbdyret Molo som dukket opp på tunet til en gammel einstøing ved navn Kalle. Molo får bo der en kort periode, men det viser seg at Molo har lengre perspektiver for det å bo hos sin beste menneskevenn. Hans eventyrlyst trekker de to vennene ut på stadig nye eventyr, eventyr Kalle motvillig liker å være med på. Molo har et motto: «Hvis du ikke gjør det med en gang, blir det aldri noe av!» Serien er skapt for barn i alderen omkring skolestart, og tar for seg forskjellige daglige fenomener, som brannstasjonen eller biblioteket.

Medvirkende er Bernhard Ramstad som Kalle, og Hanne Dahle som dukkespiller og stemmen til Molo. Idé, manus og regi er ved Paal Ritter Schjerven. I første serie ble manuset skrevet sammen med Kathrine Haugen. Dukken Molo ble laget av effektmakeren Steinar Kaarstein fra Tønsberg etter idé og tegninger av Paal Ritter Schjerven.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Det er ni episoder fra DVD-en 'Kalle & Molo utgitt av NRK. Den har undertittelen «På oppdagelsesferd med Kalle og det nysgjerrige nebbdyret Molo!»[1] På NRK TV er det derimot listet 12 episoder av serien.[2]

 1. «Et nebbdyr til besvær»
 2. «Inn i varmen...»
 3. «Trær er mer enn trær»
 4. «Rampestreker»
 5. «Bla, bla, bla!»
 6. «Alt kan sirkuleres»
 7. «Kua er kul, rett og slett»
 8. «Syk, sykere»
 9. «Fiskelykke»

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «Kalle og Molo». www.filmfront.no. Besøkt 6. august 2021. 
 2. ^ «Kalle og Molo». Besøkt 6. august 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]