Hopp til innhold

KV61

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

KV61 (Kings' Valley no. 61) er en gammelegyptisk grav i Kongenes dal. Den ligger i dalens sørvestre del og ble oppdaget i januar 1910 av E. Harold Jones for Theodore M. Davis. Arbeidene fra utgravingene er ikke blitt publisert.

Jones fant graven fylt opp med masse og avstengt med stein, noe som tydet på en uberørt grav. Det tok to dager å frilegge den, og også kammeret vat halvveis fylt med masse. Den lille graven er 15,49 m² stor, og det eneste kammeret nås gjennom en sjakt. KV61 er uthugd uregelmessig, veggene er dårlig bearbeidet og ikke pusset. Den var uferdig, og hadde ingen dekorasjoner eller innskrifter.

Til tross for grundig rydding og rengjøring ble det ikke funnet noen gjenstander i graven.[1] Gravstedet klassifiseres som en ikke-kongelig grav fra Det nye rikes tid, uten tilordning til noe bestemt dynasti.

Ifølge Nicholas Reeves var KV61 etter at den var gjort nesten i stand blitt stengt for at ingen sand skulle trenge inn. Omstendighenene på funnstedet tyder på at den anonyme graven aldri var blitt benyttet for sitt formål.

Litteratur

[rediger | rediger kilde]
  • Nicholas Reeves, Richard H. Wilkinson: Das Tal der Könige. Geheimnisvolles Totenreich der Pharaonen. Bechtermünz, Augsburg 2000, ISBN 3-8289-0739-3, s. 186.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ E. Harold Jones etter Nicholas Reeves, Richard H. Wilkinson i: Das Tal der Könige. Geheimnisvolles Totenreich der Pharaonen s.186

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]