Hopp til innhold

KBS World

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
KBS World
TypeOffentlig finansiert allmennkringkaster
Grunnlagt1953
Eier(e)Korean Broadcasting System
LandSør-Korea
MedierRadio
Nettstedwww.world.kbs.co.kr

KBS World er navnet på Korean Broadcasting System sine internasjonale sendinger. De består av radio- og TV-sendinger som distribueres via selskapene KBS World Radio og KBS World TV.

Utenlandssendingene til Korean Broadcasting System (KBS) startet i 1953 med radiosendinger fra The Voice of Free Korea. I 1968 ble kanalen innlemmet i KBS, som i mars 1973 ble omorganisert til å bli en public service-kringkaster. Radiokanalen fikk da navnet Radio Korea og i august 1994 Radio Korea International. I juli 2003 ble TV-kanalen KBS World startet, med koreanere utenfor landets grenser som målgruppe. I mars 2005 ble navnet på radiosendingene endret til KBS World Radio.

Sendinger

[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikler: KBS World Radio og KBS World TV

KBS World Radio er utenlandssenderen til KBS, som sender nyheter, kultur, musikk og underholdning, foruten koreanskkurs på 10 språk, foruten koreansk. Fremmedspråkene er engelsk, japansk, fransk, russisk, mandarin, spansk, indonesisk, arabisk, tysk og vietnamesisk.

TV-sendingene sendes bare på koreansk, men med teksting på engelsk og mandarin. Det er etablert egne kanaler for TV-markedene i Japan, USA og Canada.

KBS har dessuten etablert egne datterselskap i Japan (KBS Japan) og USA (KBS America) som opererer egne sendinger mot Japan og USA.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata