K-On!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

K-On! er en manga skrevet og illustrert av Kakifly, en japansk manga-artist. Serien handler om fem jenter: Ritsu, Yui, Tsumugi, Mio og Azu. De går på videregående skole, og spiller i en musikk-klubb.

Serien fikk sin egen anime-serie i april 2009, og varte i 13 episoder. Serien ble animert av Kyoto Animation.

Handling[rediger | rediger kilde]

I en uspesifisert del av Japan slutter fire unge kvinner, ved en videregående skole, seg til musikk-klubben ved den private Sakuragaoka High School. De blir imidlertid de eneste medlemmene i klubben. Til å begynne med har Yui Hirasawa ingen erfaring med å spille musikk-instrumenter eller lese noter, men hun blir etter hvert en utmerket gitarist. Mio Akiyama blir bassist, Ritsu Tainaka blir trommeslager og Tsumugi Kotobuki spiller keyboard. De bruker dagene sine til å øve, opptre og henge sammen. Klubben blir ledet av musikk-lærer Sawako Yamanaka.

I løpet av deres andre skole-år, ønsker klubben en annen gitarist velkommen: Azusa Nakano. Sammen med Azusa får de mer struktur, og begynner å øve enda mer. Etter deres tredje år uteksamineres Yui, Mio, Ritsu og Tsumugi, og melder seg til et universitet. Der blir de snart med i en annen musikk-klubb, sammen med tre andre studenter: Akira Wada, Ayame Yoshida og Sachi Hayashi. I mellomtiden fortsetter Azusa en klubb sammen med Yuis søster Ui, klassekameraten deres Jun Suzuki, og de nye medlemmene Sumire Saitō og Nao Okuda.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]