Justice (fransk duo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Justice
OpphavParis, Frankrike (2003)
SjangerElectro house, French house, nu-disco, fransk electro
Aktive år2003
PlateselskapEd Banger Records, Big Beat Records, Elektra Records, Because Music
Nettstedhttp://www.justice.church/
IMDbIMDb
Medlemmer
Gaspard Augé, Xavier de Rosnay
Logo
Justices logo

Justice er en fransk musikkduo som består av Gaspard Auge og Xavier de Rosnay. De lager electro/house musikk, og er blant annet inspirert av 1970-tallets discorytmer. Det sies at Justice er «The dark side of disco».

Justice ble signet til Ed Banger Records der Pedro Winter er manager. Winter er også manager for artister som Uffie og Daft Punk.

I 2007 gav Justice ut debutalbumet "†"(Cross)."†" er hovedsakelig produsert i Cubase med kun et midi keyboard og grunnlyder fra Garageband. Til tross de enkle omstendighetene, ble "†" tatt imot som en revolusjon innen det vide electronica-markedet og mange kritikere mente dette kunne være starten på 00-tallets svar på Heavy Metal. Albumet ble kåret til et av 2007s beste av en rekke høyprofilerte aviser, hjemmesider og blader verden over.[trenger referanse] Både videoene til «D.A.N.C.E» og «We are your friends» vant hver sin MTV-pris for beste musikkvideo i 2006 og 2007, begge gangene vant de over Kanye West.[trenger referanse]

24. oktober 2011 ga Justice ut albumet "Audio, Video, Disco" Som minner mer om et instrumentalt rockealbum fra 1970-tallet enn et electronica-album. Det var noe annet enn fansen forventet seg og mange oppfattet albumet som en skuffelse. Justice selv brydde seg lite om kritikken og mente at det var slik musikk de opprinnelig ville lage.

«D.A.N.C.E» er en av de mest kjente låtene til Justice og preget blant annet NRK P3s A-liste i 2007.

Justice var på Øyafestivalen i Oslo 2007, de var også satt opp til å spille på Quartfestivalen 2008, men Quart ble avlyst og dermed spilte de på Oslo Live 2008 istedenfor.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]