Just Awearyin' for You

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

«Just Awearyin' for You» er en amerikansk parlor sang, én av denne genrens evige hits.

Teksten ble skrevet av Frank Lebby Stanton og publisert i hans Songs of the Soil (1894). Melodien ble komponert av Carrie Jacobs-Bond og publisert som en del av Seven Songs as Unpretentious as the Wild Rose i 1901. Harry T. Burleigh skrev også en melodi (copyrightet i 1906),[1] men den nærmet seg aldri populariteten til Jacobs-Bonds melodi.

Selv om Stanton opprinnelig skrev teksten på dialekt («Jes' a-wearyin' for you») til en spalte i The Atlanta Journal-Constitution, har sangen generelt sett sirkulert med den mer konvensjonelle diksjonen i Jacobs-Bonds versjon.

Sentimental, men likevel oppfinnsom, «Just Awearyin' for You» har blitt spilt inn på plate av tallrike utøvere, innbefattet:

Sammen med «I Love You Truly» og «A Perfect Day» danner «Just Awearin' for You» triumviratet av verker, som Jacobs-Bond blir husket for.

Før hun publiserte sangen var Jacobs-bond uvitende om at teksten var skrevet av Stanton. Hun trodde opphavsmannen var anonym, noe som ble indiktert i Chicao-avisen, som hun hentet den fra. Så snart feilen ble oppdaget løste Jacobs-Bond situasjonen i minnelighet med D. Appleton & Company, som hadde publisert Stantons Songs of the Soil. hun forsynte således Stanton med en strøm av royalties, som han innrømmet hadde brakt ham mer inntekter en noe annet i Songs of the Soil kombinert.[8]

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Herberth har skrevet en norsk tekst. Den norske tittelen er «Hvor jeg lengter».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

  • Øivind Lunde med Hjalmar Elwings orkester (Rex Danseorkester). Innspilt i Stockholm cirka 6. mai 1935. Utgitt på 78-platene Rex EB 217 og Parad 5016.

Referanser[rediger | rediger kilde]