Just Awearyin' for You

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

«Just Awearyin' for You» er en amerikansk parlor sang, én av denne genrens evige hits.

Teksten ble skrevet av Frank Lebby Stanton og publisert i hans Songs of the Soil (1894). Melodien ble komponert av Carrie Jacobs-Bond og publisert som en del av Seven Songs as Unpretentious as the Wild Rose i 1901. Harry T. Burleigh skrev også en melodi (copyrightet i 1906),[1] men den nærmet seg aldri populariteten til Jacobs-Bonds melodi.

Selv om Stanton opprinnelig skrev teksten på dialekt («Jes' a-wearyin' for you») til en spalte i The Atlanta Journal-Constitution, har sangen generelt sett sirkulert med den mer konvensjonelle diksjonen i Jacobs-Bonds versjon.

Sentimental, men likevel oppfinnsom, «Just Awearyin' for You» har blitt spilt inn på plate av tallrike utøvere, innbefattet:

Sammen med «I Love You Truly» og «A Perfect Day» danner «Just Awearin' for You» triumviratet av verker, som Jacobs-Bond blir husket for.

Før hun publiserte sangen var Jacobs-bond uvitende om at teksten var skrevet av Stanton. Hun trodde opphavsmannen var anonym, noe som ble indiktert i Chicao-avisen, som hun hentet den fra. Så snart feilen ble oppdaget løste Jacobs-Bond situasjonen i minnelighet med D. Appleton & Company, som hadde publisert Stantons Songs of the Soil. hun forsynte således Stanton med en strøm av royalties, som han innrømmet hadde brakt ham mer inntekter en noe annet i Songs of the Soil kombinert.[8]

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Herberth har skrevet en norsk tekst. Den norske tittelen er «Hvor jeg lengter».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

  • Øivind Lunde med Hjalmar Elwings orkester (Rex Danseorkester). Innspilt i Stockholm cirka 6. mai 1935. Utgitt på 78-platene Rex EB 217 og Parad 5016.

Referanser[rediger | rediger kilde]