Jussi Jokinen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jussi Jokinen
Jussi Jokinen 2013-05-24.JPG
Født1. april 1983
Kalajoki, FinlandFinland
Beskjeftigelse IshockeyspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet FinlandRediger på Wikidata
Høyde180
PosisjonVenstre ving
FatningVenstre
Klubbinformasjon
Spiller forVancouver Canucks
LigaNational Hockey League
Draktnr.10
Klubber
År Klubber
2001-2008​ Columbus Blue Jackets
Los Angeles Kings
Edmonton Oilers
Florida Panthers
Pittsburgh Penguins
Carolina Hurricanes
Tampa Bay Lightning
Dallas Stars

Jussi Jokinen (født 1. april 1983 i Kalajoki, Finland) er en finsk profesjonell ishockeyspiller som spiller for Vancouver Canucks i National Hockey League.

Han har tidligere spilt for Columbus Blue Jackets, Los Angeles Kings, Edmonton Oilers, Florida Panthers, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes, Tampa Bay Lightning og Dallas Stars.

Jussi er kjent som en av National Hockey League beste straffeskyttere. Han gjør en unik finte der han drar kroppen til en side mens han tar pucken med kølla andre veien. Finten kalles "The Paralyzer" – i straffer. Han satt en NHL-rekord med å skåre på ni straffer på rad i 2005-06-sesongen som rookie.

Jokinen har ikke noen sammenheng med Olli Jokinen som spiller for Phoenix Coyotes, men han har en yngre bror, Juho, som for tiden spiller i Kärpät i den Finland SM-liiga.

På overgangs-deadline den 26 februar, 2008, ble han byttet til Tampa Bay Lightning sammen med Mike Smith, Jeff Halpern og et 4 valg i draften 2009 i bytte mot Brad Richards og Johan Holmqvist.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Jokinen ble drafted av Dallas Stars i 6 runde, 192 over alle, i NHL Entry Draft 2001. Jokinen spilte sine fire første sesonger før sin NHL debut for Kärpät i SM-liiga.

Han spilte OL i Torino og vant sølv der, noe som er hans største meritt hittil.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]