Jurassic World Evolution 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jurassic World Evolution 2
UtviklerFrontier Developments
UtgiverFrontier Developments
DistributørPlayStation Store
Microsoft Store
Steam
Epic Games Store
Humble Store
SpillmotorCobra Engine
PlattformPlayStation 5
PlayStation 4
Xbox Series X/S
Xbox One
Microsoft Windows
Utgivelse9. november 2021 (globalt)[1]
SjangerForretningsstrategispill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.jurassicworldevolution2.com
Del av serien Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution 2 er et konstruksjons- og administrasjonssimuleringsvideospill utviklet og utgitt av Frontier Developments. Spillet er en oppfølger til Jurassic World Evolution og handler etter Jurassic World: Fallen Kingdom og Jurassic World: Dominion.

Spillet ble utgitt for Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X og Series S 9. november 2021.

Spillets gang[rediger | rediger kilde]

I likhet med det første spillet er Evolution 2 en forretningssimulering der spilleren bygger en forhistorisk fornøyelsespark Jurassic World. Spillet inneholder mer enn 75 forhistoriske arter, inkludert ulike dinosaurer, pterosaurer og marine reptiler. Spillere må bygge innhegninger, voliere og laguner for å inneholde disse dyrene for besøkendes visning. Disse dyrene har forskjellige behov, for eksempel typen mat de spiser og omfanget av skogplanting de trenger i habitatet deres, som må oppfylles for å holde dem friske og fornøyde. Spillet har et dynamisk territoriumsystem som ser dyr som kjemper mot hverandre for ressurser hvis de bor i samme habitat. Territoriene deres endrer seg stadig avhengig av ressursene som er tilgjengelige i deres habitat. Sammenlignet med forgjengerne har spillet en mer kompleks kunstig intelligens for den forhistoriske arten, som nå vil jakte i flokk og samhandle med andre oftere og mer realistisk. Terrengverktøyet har blitt fullstendig omarbeidet, med spillere som må plante passende trær og busker som planteeterne kan spise.

Spillere må bygge ulike fasiliteter og rekruttere forskere for forskning og inkubering av de forhistoriske artene. Forskerne som rekrutteres tilbyr forskjellige spillfordeler, men overarbeidede og misfornøyde arbeidere vil sabotere parken og med vilje la dyrene rømme. For å inkubere et forhistorisk dyr, må spilleren først trekke ut DNA fra fossilene deres. DNAet deres kan justeres for å gi dyrene unike egenskaper, som motstandsdyktighet mot en viss type sykdom. Spillere må også rekruttere rangers og veterinærer for å holde dyrene glade og sunne. For å underholde gjestene, kan spillere konstruere forskjellige ritt som Gyrospheres, som nå kan passere gjennom flere innhegninger og bli angrepet av forhistoriske dyr. Gjestene er kategorisert i ulike grupper med ulike interesser. For eksempel er naturelskere mer opptatt av å se planteetere, mens eventyrlystne er mer interessert i å se rovdyr. Fasiliteter som toaletter, gavebutikker og restauranter må også bygges, og spillere kan tilpasse dem med forskjellige moduler og dekorasjoner for å møte behovene til forskjellige gjester.

I motsetning til det første spillet, som er satt til en skjærgård, handler Evolution 2 i det kontinentale USA og har ulike biomer som skoger og ørkener, som hver gir unike utfordringer for spilleren mens de designer parkene sine. Kartene i spillet er betydelig større enn de i det første spillet. Spillet har forskjellige moduser, inkludert en kampanjemodus som er satt etter Jurassic World: Fallen Kingdom, en «kaosteori»-modus som gjenskaper viktige narrative øyeblikk i filmene (som å bygge Jurassic Park-anlegget nær San Diego, som sett i The Lost World: Jurassic Park), og de returnerende Challenge- og Sandbox-modusene. Jeff Goldblum og Bryce Dallas Howard kommer tilbake for å gi stemmen til henholdsvis Ian Malcolm og Claire Dearing.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Spillet fikk generelt positive anmeldelser ved utgivelse ifølge anmeldelsesaggregator Metacritic.

PCGames N tildelte spillet 7 poeng.

Tidlig salg for PC-versjonen var lavere enn forventet, ettersom spillet ble utgitt i løpet av samme uke som flere andre høyprofilerte PC-spill. Hjemmekonsollversjonene solgte som forventet, og spillet hadde omtrent 500 000 spillere på alle plattformer innen to uker etter utgivelsen. Frontier forventet at spillet ville skaffe mer inntekter enn forgjengeren i løpet av det første året, delvis på grunn av den kommende utgivelsen av Jurassic World: Dominion.

Utvikling[rediger | rediger kilde]

I likhet med forgjengeren ble Jurassic World Evolution 2 utviklet og utgitt av Frontier Developments. Spillet ble annonsert av Goldblum i juni 2021 under Summer Game Fest. Spillets kampanjemodus regnes som kanon med Jurassic World-filmene, som fant sted før 2022-filmen Jurassic World: Dominion. Frontier jobbet tett med Universal Pictures, og sørget for at spillet passet inn i studioets fremtidige planer for franchisen. Selskapet fikk tilgang til Universals samling av lydeffekter og temamusikk fra filmene.

Jurassic World Evolution 2 ble utgitt 9. november 2021 for Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X og Series S. Spillere som forhåndsbestilte spillet vil motta tre kjøretøyskall inspirert av The Lost World: Jurassic Park. En pakke med betalt nedlastbart innhold (DLC) ble utgitt en måned senere, og la til fire nye skapninger fra den tidlige krittperioden: Wuerhosaurus, Minmi, pterosauren Dsungaripterus og vannkrypdyret Kronosaurus.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]