Junior Eurovision Song Contest 2021

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Junior Eurovision Song Contest 2021
Dato: 19. desember
Sted: La Seine Musicale
Paris, Frankrike Frankrike[1]
Programledere: Élodie Gossuin
Carla Lazzari
Olivier Minne
Kringkaster: France Télévisions
Deltakere: 19[2]
Deltakelse
Tilbake: Albania Albania
Armenia Armenia
Aserbajdsjan Aserbajdsjan
Bulgaria Bulgaria
Irland Irland
Italia Italia
Nord-Makedonia Nord-Makedonia
Portugal Portugal
Ikke med: Hviterussland Hviterussland
Junior Eurovision Song Contest
◄ 2020    Wiki Eurovision Heart (Infobox).svg    2022 ►

Junior Eurovision Song Contest 2021 vil være den 19. utgaven av Junior Eurovision Song Contest. Konkurransen vil bli arrangert av den franske kringkasteren France Télévisions og EBU. Konkurransen vil bli avholdt i La Seine Musicale i Paris i Frankrike 19. desember 2021, etter at Frankrike vant Junior Eurovision Song Contest i 2020 med sangen «J'imagine» og artisten Valentina.[1] Dette vil være første gangen Frankrike arrangerer Junior Eurovision Song Contest, og første gangen siden 1999 at Frankrike arrangerer en Eurovision-konkurranse, da Eurovision Young Dancers ble avholdt i Lyon.[3] Programledere for Junior Eurovision Song Contest 2021 er Élodie Gossuin, Olivier Minne og Carla Lazzari[4]

19 land vil delta i årets konkurranse. Albania, Irland, Italia, Nord-Makedonia og Portugal, som stod over fjorårets konkurranse på grunn av koronaviruspandemien, returnerer til konkurransen. I tillegg returnerer Armenia, Aserbajdsjan og Bulgaria til konkurransen.[2] Hviterussland kommer ikke til å delta i årets konkurranse, etter at den hviterussiske kringkasteren BTRK ble suspendert fra EBU 1. juli 2021. Dette blir første gangen Hviterussland mister en Junior Eurovision-utgave. Det blir også første gang konkurransen blir arrangert uten Hviterussland siden starten i 2003.

Format[rediger | rediger kilde]

25. august 2021 kom det fram at EBU planlegger gjennomføringen av Junior Eurovision Song Contest 2021 ut i fra fire ulike scenarioer. Disse scenarioene er basert på nåværende covid-19-restriksjoner og vaksinasjonstall i Frankrike.[5]

 • Scenario A: Konkurransen avholdes som normalt, uten restriksjoner for deltagerne, delegasjonene, presse og publikum. Forrige konkurranse som ble avholdt som normalt var i 2019.
 • Scenario B: Dette scenarioet vil være lik det som ble brukt under Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam. Avstandskrav og sanitære tiltak vil bli innført for den som skal delta i konkurransen. Alle deltakerne må spille et forhåndsinnspilt liveopptak i hjemlandet deres, i tilfelle noen i delegasjonen blir smittet av covid-19 mens de er i Paris. Antall publikummere i salen er satt til 3 500 under juryfinalen og selve finalen, men selve antallet kan bli justert underveis før selve finalen. For å kunne gå inn i arenaen, må man vise til en nylig negativ covid-test. Pressesenteret vil bestå av en fysisk pressesenter i Paris og en digital pressesenter.
 • Scenario C: Dette scenarioet ligner på scenario B, bortsett fra at reiserestriksjoner vil gjelde for visse delegasjoner. For delegasjonene som ikke har mulighet til å reise til Paris, vil deres forhåndsinnspilte liveopptreden bli brukt som deres offisielle opptreden, i likhet med Australia under Eurovision 2021.
 • Scenario D: Dette scenarioet ble brukt under Junior Eurovision Song Contest 2020. Alle delegasjonene holder seg hjemme og alle de forhåndsinnspilte liveopptredenene vil bli brukt som offisielle opptredener. Dette scenarioet vil mest sannsynlig bli utelukket etter den vellykkede gjennomføringen av Eurovision Song Contest 2021 og det lave antallet med positive covid-tester under konkurransen.

En endelig avgjørelse av hvilket scenario som vil bli brukt blir avgjort i løpet av september.

Logo og slagord[rediger | rediger kilde]

Temaet for konkurransen, Imagine , ble presentert 20. mai 2021 under en pressekonferanse før Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam, Nederland. Slagordet ble valgt som en referanse til forrige års vinnersang «J'imagine», samt en måte å oppmuntre barn til å være kreative og forfølge drømmene sine.[1]

Det grafiske uttrykket for konkurransen ble presentert 24. august 2021. Det var tre inspirasjonskilder bak designet av det grafiske uttrykket: fantasi, jul og Paris.[6]

Programledere[rediger | rediger kilde]

17. november 2021 ble det offentliggjort at sendingen skal ledes av tre programledere: den fransk-belgiske skuespilleren og tv-programlederen Olivier Minne, modell, radio- og tv-programleder og politiker Élodie Gossuin og artisten Carla Lazzari, som representerte Frankrike i Junior Eurovision Song Contest i 2019.[4]

Vertsby[rediger | rediger kilde]

9. desember 2020 ble det kunngjort at konkurransen skal arrangeres i Frankrike i 2021.[3] 20. mai 2021 ble det kunngjort at konkurransen skal avholdes i Paris i La Seine Musicale, konserthuset på Île Seguin, og at konkurransen skal avholdes 19. desember. Dette vil være første gangen siden 2012 at konkurransen blir arrangert i desember, og den seneste datoen for konkurransen noensinne.[1]

Deltakere[rediger | rediger kilde]

Følgende land skal delta i Junior Eurovision Song Contest i 2021:

Nr. Land[2] Artist[7] Tittel Språk Norsk oversettelse Plass Poeng
Albania Albania Anna Gjebrea «Stand By You» Albansk og engelsk Stå ved deg
Armenia Armenia Maléna Fox «Kami Kami»
(Քամի Քամի)
Armensk og engelsk Vind vind
Aserbajdsjan Aserbajdsjan Sona Azizova «One of Those Days» Aserbajdsjansk og engelsk En av de dagene
Bulgaria Bulgaria Denislava og Marti «Voice of Love» Bulgarsk og engelsk Kjærlighetens stemme
Frankrike Frankrike Enzo «Tic Tac» Fransk Tikk takk
Georgia Georgia Nikoloz Kajaia «Let's Count the Smiles» Georgisk, engelsk og fransk La oss telle smilene
Irland Irland Maiú Levi Lawlor «Saor» Irsk, engelsk og fransk Fri
Italia Italia Elisabetta Lizza «Specchio (Mirror on the Wall)» Italiensk og engelsk Speil (Speil på veggen)
Kasakhstan Kasakhstan Älinur Khamzïn og Beknur Zjänibeknuly «Jertegi älemi»
(Ертегі әлемі)
Kasakhisk og fransk Eventyrverden
Malta Malta Ike og Kaya «My Home» Engelsk Mitt hjem
Nederland Nederland Ayana «Mata sugu aō ne»
(またすぐ会おうね)
Nederlandsk, engelsk og japansk Når jeg ser deg igjen
Nord-Makedonia Nord-Makedonia Dajte muzika «Green Forces» Makedonsk og engelsk Grønne krefter
Polen Polen Sara James «Somebody» Polsk og engelsk Noen
Portugal Portugal Simão Oliveira «O Rapaz» Portugisisk Gutten
Russland Russland Tanja Mezjentseva «Mon ami» Russisk, engelsk og fransk Min venn
Serbia Serbia Jovana og Dunja «Oči deteta»
(Очи детета)
Serbisk Barnas øyne
Spania Spania Levi Díaz «Reír» Spansk Le
Tyskland Tyskland Pauline «Imagine Us» Tysk og engelsk Forestill oss
Ukraina Ukraina Olena Usenko «Vazjil»
(Важіль)
Ukrainsk Vektstang

Tilbakevendende artister[rediger | rediger kilde]

Artist Land Deltok i Merknader
Tanja Mezjentseva Russland Russland 2019 Representerte Russland i Junior Eurovision Song Contest sammen med Denberel Oorzjak.

Andre land[rediger | rediger kilde]

For å kunne delta i Junior Eurovision Song Contest, må et land ha en allmennkringkaster med et aktivt medlemskap i Den europeiske kringkastingsunion.[8] Men et annet land kan også få delta gjennom en spesialinvitasjon, slik tilfellet er med Australia.

Fullverdige medlemmer[rediger | rediger kilde]

 • Belgia Belgia - I april 2021 utelukket den flamske kringkasteren VRT muligheten for at de ville returnere til konkurransen i 2021, etterfulgt av den vallonske kringkasteren RTBF som avslørte i juni at de heller ikke ville støtte en deltakelse, og uttalte at det var "for dyrt".[9][10] Belgia deltok sist i 2012, med deres deltakelse utelukkende støttet av VRT, mens deres siste vallonske deltakelse var i 2005.
 • Estland Estland - I juni 2021 bekreftet Eesti Rahvusringhäälning (ERR) at Estland ikke ville debutere i konkurransen i 2021 på grunn av økonomiske problemer, men kringkasteren har ikke utelukket en mulig deltagelse i årene som kommer.[11]
 • Litauen Litauen - I juni 2021 bekreftet den litauiske delegasjonssjefen Audrius Giržadas at kringkasteren Litauens nasjonale radio og televisjon (LRT) ikke ville komme tilbake til konkurransen i 2021, med henvisning til lave seertall i løpet av sin tid i konkurransen og kostnadene for deltakelse.[13] Litauen deltok sist i 2011.
 • Storbritannia Storbritannia - På et pressearrangement for Junior Eurovision i mai 2021 uttalte EBU at de jobbet for å få Storbritannia tilbake til konkurransen, muligens for 2021-utgaven.[14]  Landet sto imidlertid ikke på den endelige deltakerlisten i september. Storbritannia deltok sist som en enhetlig nasjon i 2005.
 • Wales Wales - Den walisiske kringkasteren S4C bekreftet i februar 2021 at de ikke ville delta i 2021-utgaven av JESC, på grunn av "de nåværende omstendighetene", med antydninger om vanskeligheter rundt Covid-19-pandemien.[15][16] Wales deltok sist i 2019.

Ikke-medlemmer[rediger | rediger kilde]

 • Hviterussland Hviterussland - Hviterussland har deltatt i konkurransen siden 2003 gjennom kringkasteren BTRK. I mai 2021 besluttet EBU å si opp BTRKs medlemskap i unionen, og kringkasteren fikk to uker på seg til å svare.[17] Den 1. juli 2021 ble BTRK utestengt fra EBU, og kringkasteren mistet samtidig rettighetene til å sende og delta i Junior Eurovision Song Contest.[18][19] Hviterussland kan derfor ikke delta i konkurransen før BTRK blir gjennopptatt som EBU-medlem, eller dersom en annen hviterussisk kringkaster blir medlem av unionen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ a b c d «#Imagine: Junior Eurovision set for Paris 🇫🇷». 20. mai 2021. 
 2. ^ a b c «19 participants for 19th Junior Eurovision Song Contest». Junioreurovision.tv. Besøkt 2. september 2021. 
 3. ^ a b «France to host Junior Eurovision Song Contest 2021». 9. desember 2020. 
 4. ^ a b «Bim Bam... Trois! Junior Eurovision hosts revealed 🇫🇷». Junioreurovision.tv. Besøkt 17. november 2021. 
 5. ^ Farren, Neil (25. august 2021). «🇫🇷 Junior Eurovision 2021: Multiple Scenarios Planned for Contest». 
 6. ^ «Theme art for Paris 2021 revealed 🇫🇷». 24. august 2021. 
 7. ^ «Paris 2021: Participants». Junioreurovision.tv. Besøkt 25. november 2021. 
 8. ^ «EBU - Junior Eurovision Song Contest Steering Group». EBU. 28. mai 2014. Besøkt 5. oktober 2019. 
 9. ^ Herbert, Emily (8. april 2021). «🇧🇪 Belgium: VRT Rules Out Junior Eurovision Return in 2021». Eurovoix. 
 10. ^ Washak, James (28. juni 2021). «🇧🇪 Belgium: RTBF Rules Out Junior Eurovision Return in 2021». Eurovoix. 
 11. ^ Stojanović, Nikola (8. juni 2021). «Estonia Won’t Be Making Their Debut At Junior Eurovision 2021!». ESC Bubble. 
 12. ^ Granger, Anthony (11. juni 2021). «🇮🇱 Israel: IPBC Rules Out Junior Eurovision 2021 Participation» (engelsk). Besøkt 11. juni 2021. 
 13. ^ Granger, Anthony (29. juni 2021). «🇱🇹 Lithuania: LRT Will Not Participate in Junior Eurovision 2021» (engelsk). Besøkt 29. juni 2021. 
 14. ^ Washak, James (21. mai 2021). «United Kingdom: EBU Working to Get the UK Back in Junior Eurovision». Eurovoix. 
 15. ^ S4C (17. februar 2021). «Good evening. Unfortunately, we will not be taking part in this year's Junior Eurovision.» (Tweet). Besøkt 18. februar 2021. 
  S4C (18. februar 2021). «Unfortunately this is due to the current circumstances. In the meantime, we wish the participating countries all the best!» (Tweet). Besøkt 18. februar 2021. 
 16. ^ Brown, Alistair (18. februar 2021). «Wales: No Return To Junior Eurovision 2021». Eurovoix. 
 17. ^ Union (EBU), European Broadcasting (28. mai 2021). «EBU Executive Board agrees to suspension of Belarus Member BTRC». www.ebu.ch (engelsk). Besøkt 20. august 2021. 
 18. ^ «Belarus: EBU Suspends BTRC's Membership». Eurovoix (engelsk). 1. juli 2021. Besøkt 20. august 2021. 
 19. ^ «Belarus: EBU expels BTRC from union - Belarus no longer eligible to compete in Eurovision». wiwibloggs (engelsk). 30. juni 2021. Besøkt 20. august 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]