Junge Union

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Junge Union
Junge Union
Stiftetjanuar 1947
LandTyskland
HovedkontorBerlin
Medlemmer109 375 (2016)
Nettstedhttp://www.junge-union.de/

Junge Union («Den unge unionen»), forkortet JU, er ungdomsorganisasjonen til de to tyske Unionspartier: CDU (den kristeligdemokratiske union) og CSU (den kristeligsosiale union). Junge Union har omkring 130 000 medlemmer, og er den største politiske ungdomsorganisasjon i Europa.

Politisk filosofi[rediger | rediger kilde]

Politisk demonstrasjon fra Junge Union, de tyske konservative partiene CDUs og CSUs ungdomsorganisasjon, i Weimar 7. april 1990, på 45-årsdagen for løslatelsen av fangene fra konsentrasjonsleiren Buchenwald. Aktivistene oppfordrer til også å minnes de tyske fangene som etter krigen fra 1945 til 1950 satt i den sovjetrussiske sikkerhetstjenesten NKVDs interneringsleir samme sted.

JU definerer seg som liberal, sosial, konservativ og progressiv. Fra et norsk synspunkt vil konservativ være den mest dekkende betegnelsen. Dets politikk er i likhet med moderpartiene basert på et kristent verdisyn. JU støtter demokrati og sosial markedsøkonomi. De er ivrige tilhengere av europeisk integrasjon, og av et sterkt transatlantisk forhold. I likhet med moderpartiene ønsker JU å gjennomføre nødvendige reformer av velferdsstaten for å møte demografiske utfordringer og sikre konkurranseevne og arbeidsplasser.

Ledere[rediger | rediger kilde]

Internasjonale forhold[rediger | rediger kilde]

JU er medlem av det europeiske folkepartiets ungdomsorganisasjon (YEPP), som omfatter konservative og kristeligdemokratiske partier i hele EU. Det samarbeider nært med alle europeiske partnerorganisasjoner, men tradisjonelt har det et spesielt nært forhold til Junge Österreichische Volkspartei (JVP), det østerrikske konservative folkepartiets ungdomsorganisasjon. Unge Høyre er søsterparti i Norge.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]