Julija Volkova

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Julija Volkova
Julia Volkova.jpg
FødtЮлия Олеговна Волкова
20. feb. 1985[1][2]Rediger på Wikidata (38 år)
MoskvaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, sanger, komponist, TV-programlederRediger på Wikidata
Utdannet ved Gnessin statlige musikkhøyskole, Gnessin russisk musikkakademiRediger på Wikidata
Nasjonalitet RusslandRediger på Wikidata
Medlem av NeposediRediger på Wikidata

Julija Olegovna Volkova (russisk: Юлия Олеговна Волкова; født 20. februar 1985) er en russisk musiker. Hun utgjør sammen med Lena Katina popduoen t.A.T.u.. Duoen er notorisk kjent for å sjokkere publikum, samt sine forsøk på å bryte tabuer ved å opptre på scenen kun iført undertøy. Volkova er kjent som den «slemme piken» i gruppen.

Volkova sangkarriere startet i det russiske barnekoret Neposedi, der hun møtte Katina, sin senere venninne i gruppen t.A.T.u. Volkova har tidligere insistert på at hun ble bortvist fra Neposedi på grunn av drikking og banning, men representanter fra barnekoret har benektet dette, og sagt at hun faktisk ble «uteksaminert» fra koret da hun nådde en viss alder. Volkova ble valgt som det andre medlemmet av t.A.T.u. i 1991, etter at Katina allerede var valgt og hadde spilt inn flere demoer alene. For å være med i bandet måtte hun klippe sitt naturlige blonde hår kort, og farge det sort. Begge jentene hadde en veldig streng kontrakt som dikterte hva de måtte gjøre, si og til og med føle. Volkova ble instruert til å ignorere spørsmål fra journalister, rynke på nesen, og se tydelig forstyrret ut for å gjøre kontrasten mellom henne og Katina tydeligere.

Volkova begynte å spille inn engelskspråklige sanger med t.A.T.u., selv om hun hadde svært lite kjennskap til språket. En professor ble leid inn for å lære henne å synge på engelsk. I tidlige intervjuer ga hun sjelden mer enn ettordssvar på engelsk, og Katina måtte ofte oversette det hun sa til journalistene. I senere intervjuer har hun vist at engelsken hennes har blitt bedre, og hun svarer vanligvis selv på spørsmål.

I februar 2003 ble det sluppet en nyhet om at Volkova hadde abortert, da hun ble sett på en abortklinikk i Moskva. Nyheten ble senere bekreftet av Julija i dokumentarserien Anatomy of t.A.T.u. i desember det samme året.

Den 23. september 2004 fikk Volkova en datter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, oppført som Юля Волкова, Discogs artist-ID 1864677, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm1290094, besøkt 19. juli 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]