Hopp til innhold

Julie Gardner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Julie Gardner
Født4. juni 1969Rediger på Wikidata (55 år)
Neath[1][2]
BeskjeftigelseFjernsynsprodusent, produsent, ansvarlig produsent Rediger på Wikidata
Utdannet vedQueen Mary, University of London
NasjonalitetStorbritannia[3][4][5]
UtmerkelserOrder of the British Empire
British Academy Television Award for Best Drama Series (2006) (for: Doctor Who)
British Academy Television Award for Best Drama Series (2006)

Julie Gardner (født 4. juni 1969) er en britisk produsent som er controller av Drama Commissioning hos BBC Television og sjef for drama hos BBC Wales. Hennes mest fremtredende jobb er som produksjonsleder på Doctor Who.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Gardner ble født i Neath og hun vokste opp i Glynneath. Hun gikk på Neath Tertiary College og studerte engelsk ved University of London. Hun jobbet opprinnelig som lærer før hun i midten av 1990-årene bestemte seg for å jobbe innen TV. Hennes første jobb var som sekretær til produsenten på den andre produksjonsblokken av BBC Twos dramaserie Our Friends in the North. Hun fikk senere jobb som manusredigerer og deretter som produsent hos BBC på dramaserier som Silent Witness og The Mrs Bradley Mysteries.

I 2000 begynte Gardner å jobbe som development producer hos London Weekend Television. Der produserte hun drama som Me and Mrs. Jones og en oppdatert versjon av Othello skrevet av Andrew Davies. Mens hun var der, begynte hun å jobbe med den walisiske forfatteren Russell T Davies på serien Casanova.

I 2003 fikk hun jobben som head of drama hos BBC Wales og hun tok Davies' Casanova-prosjekt med seg. Gardners første oppdrag var å starte opp igjen produksjonen av Doctor Who. Hun tok kontakt med Davies, som tidligere hadde ytret et ønske om å jobbe på serien, og de begynte å jobbe med å bringe Doctor Who tilbake til TV-skjermene. Serien hadde premiere i mars 2005.

Gardner var BBCs representant i produksjonen av The Girl in the Café (2005), som var skrevet av Richard Curtis i forbindelse med kampanjen Make Poverty History. Hos BBC Wales bestilte hun også BBC One-dramene May 33rd (2004), Dad (2005), The Chatterley Affair (2006) og Life on Mars (2006–2007).

Gardner og Davies har også samarbeidet med å produsere seriene Torchwood og The Sarah Jane Adventures, som begge er basert på Doctor Who.

I september 2006 ble det kunngjort at Gardner ville ta over Jane Tranters stilling som controller av drama commissioning hos BBC Television etter at Tranter ble forfremmet til head of fiction.[6] Gardner vil dog bli i stillingen hos BBC Wales og hun vil utføre begge jobbene samtidig frem til 2009. Da vil Piers Wenger ta over hennes stillinger hos både BBC Wales og Doctor Who.[7]

Hun har fått æren for en økning i produksjon av drama i Wales og i 2007 sa waliseren Andrew Davies at hun er det beste som noen gang har hendt walisisk drama.[8]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.doctorwhonews.net[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.walesonline.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ tv.uk.msn.com[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.gamesradar.com[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ www.sfx.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ «BBC Vision appoints Gardner as head of drama commissioning». The Stage. 21. september 2006. Besøkt 11. mai 2008. 
  7. ^ «Time For Change». Arkivert fra originalen 7. desember 2009. Besøkt 11. mai 2008. 
  8. ^ Hannah Jones (30. juli 2007). «The power behind the». Western Mail. Besøkt 11. mai 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]