Julekongen – Full rustning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Julekongen – Full rustning
Generell informasjon
SjangerFamilie - Fantasy - Eventyr
Utgivelsesår2015
Prod.landNorsk
Lengde93 min.
SpråkNorsk
Aldersgrense(Norge)
Bak kamera
RegiThale Persen
ProdusentLars Andreas Hellebust
Frederick Howard
Fredrik Støbakk
ManusforfatterLars Gudmestad
Harald Rosenløw-Eeg
MusikkGirige Anvik
SjeffotografGaute Gunnari
KlippVidar Flataukan
Foran kamera
MedvirkendeVetle Qvenild Werring
Emma Rebecca Storvik
Stella Stenman
Bjarte Tjøstheim
Tone Mostraum
Kyrre Hellum
Herborg Kråkevik
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapFantefilm
Nordisk Film
Premiere13. november 2015 (Norge)
Eksterne lenker

Julekongen – Full rustning er en norsk familie-, eventyr- og fantasyfilm fra 2015. Filmen er regissert av Thale Persen, skrevet av Lars Gudmestad og Harald Rosenløw-Eeg, og har Vetle Qvenild Werring, Emma Rebecca Storvik, Stella Stenman, Bjarte Tjøstheim, Tone Mostraum, Kyrre Hellum og Herborg Kråkevik i hovedrollene.

Den er en oppfølger til TV-serien Julekongen, som gikk på NRK i 2012.

Den ble sett av 271 000 på kino.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Det har gått tre år siden Eiril ble tvunget til å stenge portalen mellom vår verden og Ridderdalen for å holde kongeriket fritt for ondskap, og dermed skilte hun også seg selv og bestevennen Kevin, som hun gjenopprettet julen i Ridderdalen sammen med. Nå er det jul igjen, og en ulykkelig Kevin jobber fremdeles hardt for å finne en ny portal til Ridderdalen, mens Eiril - som i mellomtiden har blitt dronning i kongeriket der Kevin fremdeles er hyllet av folket og kjent som Julekongen - fortsatt er like utrøstelig, og Kevins lillesøster Mira jobber med å legge prinsessedrømmen bak seg. Foreldrene sliter økonomisk og krangler med hverandre, og det er ikke gode tider for familien Gran, som kanskje må avlyse enda en julefeiring.

Men så snubler den onde trollmannen Snerk over en svært kraftfull magisk rustning, og nå trenger han bare den magiske snøhansken for å gjøre den komplett. Dermed blir Eiril tvunget til å flykte - og hun åpner tilfeldigvis portalen igjen, og ender opp i koma på sykehus på Kevins hjemsted Sølvskogen. Snerk tar over tronen, og ondskapen hersker dermed nok en gang. Dette sender etterhvert Kevin og Mira på en farefull reise inn i Ridderdalen for å redde kongeriket fra Snerks onde hender ved å ta rustningen fra ham og gjenopprette både julen, Eirils trone og familietrivselen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]