Jonathan Rhys-Meyers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jonathan Rhys-Meyers
Jonathan Rhys Meyers Cabourg 2013.jpg
Født27. juli 1977 (41 år)
Dublin
Utdannet ved The North Monastery
Beskjeftigelse Skuespiller, sanger, modell, filmskuespiller
Nasjonalitet Irland
Medlem av The Venus in furs (1998)

Jonathan Rhys-Meyers (født John Michael Francis O'Keeffe den 27. juli 1977) er en irsk skuespiller og Golden Globe-vinner for sin opptreden som Elvis Presley i CBS' miniserie Elvis.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Rhys-Meyers ble født i Dublin County i Irland, og tok opp sin mors pikenavn, Meyers, da han begynte som skuespiller. Ett år etter fødselen flyttet familien til Cork County, der han bor i dag. Han har tre yngre brødre, og de vokste alle opp i Cork med få midler. I en alder av seksten år ble Rhys-Meyers utvist fra skolen for alltid, men kort tid senere ble han «oppdaget» av agenter i en biljardhall i Cork, og han begynte sin skuespillerkarriere.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Rhys-Meyers har opptrådt i TV-serier som Gormenghast (2000), og som Elvis Presley i CBS' 4-timers miniserie Elvis (2005). Sistnevnte rolle skaffet ham en Emmy-nominasjon, samt en Golden Globe-pris.

Han har også opptrådt i en rekke filmer, samt at han er sanger og musiker, og sang enkelte av sangene på lydsporet til filmen Velvet Goldmine. Han skal snart spille Mandrake i en film basert på Lee Falks tegneserie.

I Norge er Meyers kanskje best kjent fra serien "The Tudors" hvor han spiller Kong Henrik VIII av England.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]