Johnny Mike Spann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Johnny Mike Spann
Født1. mars 1969[1]
Winfield
Død25. november 2001[1] (32 år)
Qala-i-Jangi
Gravlagt Æresgravlunden i Arlington (2001)
Utdannet ved Auburn University
Beskjeftigelse Offiser
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Exceptional Service Medallion

Johnny Mike Spann (født 1. mars 1969 i Alabama, død 25. november 2001) var en amerikansk offiser og ansatt i Central Intelligence Agency. Spann var den første amerikanske soldaten drept i kamp under den amerikanske invasjonen av Afghanistan i 2001.

Spann hadde en sterk religiøs oppdragelse og ble uteksaminert fra Winfield By High School i 1987, der han spilte på det lokale fotball-laget. I desember 1991, mens han studerte ved Auburn University, sluttet han seg til reservestyrkene. Etter eksamen fra Auburn University med en bachelor of science i rettsvitenskap og rettshåndhevelse i 1992, begynte Spann ved befalsskolen på Quantico i Virginia. Spann tjenestegjorde i seks år med US Marine Corps, og i denne perioden var han utstasjonert i Okinawa, Japan og Camp Lejeune i North Carolina, og oppnådde graden kaptein i denne perioden.

Han sluttet seg til CIA i juni 1999 og gjennomførte flere spesialoppdrag som ansatt hos CIA. Spann ble drept under kampene i Qala-i-Jangi i nærheten av Mazar-e Sharif som ligger nord i Afghanistan. Spann etterlot seg sin kone Shannon, som også var ansatt i CIA, og tre barn. Hans eks-kone Kathryn Ann Webb, mor til to av barna hans, døde av kreft fem uker etter Spann`s død i Afghanistan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Johnny Spann, 6102873

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]