John Vanderslice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
John Vanderslice
John Vanderslice by David Shankbone.jpg
Født22. mai 1967[1]Rediger på Wikidata (53 år)
GainesvilleRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, gitarist, plateprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

John Vanderslice (født 22. mai 1967 i Gainesville i Florida) er en amerikansk musiker, tidligere medlem av bandet mk Ultra. Han opptrer nå med sitt eget band.

Etter at mk Ultra ble oppløst i 1999, startet Vanderslice raskt sin solokarriere. I 2000 fikk han medieoppmerksomhet over hele USA på grunn av singlen Bill Gates Must Die. Han hadde omhyggelig pønsket ut en spøk om at Microsoft hadde truet med søksmål om krenkelse av varemerkerettigheter på grunn av denne utgivelsen. (CD-en hadde et påtrykk lik det på installasjons-CD-en til Windows)

Albumene hans er laget ut fra analoge masteropptak på magnetbånd. De har fått anerkjennelse blant kritikere for sin melodiske kvalitet. Vanderslice har tilbrakt mye tid de siste årene på turneer i Nord-Amerika, Europa og Japan.

Vanderslice opprettet også et platestudio i 1997 under navnet «Tiny Telephone». Studioet ligger i Mission District i San Francisco, og har skapt en nisje som det siste helanaloge platestudioet i San Francisco Bay Area. Han setter konsekvent innspillings- og CD-prisene lavere enn gjeldende markedspriser.

Vanderslice er en forkjemper for bruk av analoge instrumenter og opptaksutstyr for å skape et rikere og råere lydbilde. Han var medvirkende produsent på det siste albumet til bandet Spoon, Gimme Fiction, og han har samarbeidet og turnert sammen med the Mountain Goats. Han er fan av David Lynch, noe som framgår i låten «Promising Actress». Hans musikk er inspirert av blant annet Neutral Milk Hotel. Han er en ivrig hobbyfotograf.

John Vanderslice i Norge[rediger | rediger kilde]

John Vanderslice har spilt to konserter i Norge. Hans første opptreden var på Rockefeller i Oslo den 5. februar 2006 sammen med bandet Death Cab For Cutie, som en del av deres felles Europaturné. Den 14. februar 2008 spilte han en solokonsert på Café Mono.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 3. mai 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikinews Wikinews: John Vanderslice plays New York City: Wikinews interview – relatert engelskspråklig nyhetssak