John Taylor (Siste Dagers Hellige)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
John Taylor
John Taylor seated in chair.jpg
Født 1. nov. 1808
Milnthorpe
Død 25. jul. 1887
Kaysville
Hjertesvikt
Begravet Salt Lake City Cemetery
Statsborger i USA

John Taylor (født 1. november 1808, død 25. juli 1887) var den tredje presidenten i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.

Taylor var født i Storbritannia og ble døpt i Church of England, men 16 år gammel gikk han over til Metodistene. Sammen med flere familiemedlemmer flyttet han til Amerika i 1830. Han ble medlem av en bibelstudiegruppe som stilte seg kritisk til Metodisteness lære. I løpet av tiåret ble han introdusert for læren til Siste Dagers Hellige, og Taylor sluttet seg til kirken. Han ble utnevnt til apostel i kirken i 1838. I 1839 var han i Storbritannia og Irland og forkynte kirkens lære.

I 1844 var han og noen andre sammen med Joseph Smith og Hyrum Smith da de ble satt i forvaring i fengselet. Under skuddvekslingen som kostet brødrene Smith livet, ble han truffet av flere skudd, men overlevde. Han drog siden til Storbritannia for å drøfte spørsmål om lederskap der. Siden slo han seg ned i Utah, der Brigham Young og flertallet av kirkens medlemmer hadde bosatt seg.

Fra 1875 var han seniorapostel i apostlenes råd. Ved Youngs død i 1877 ledet apostlene kirken en tid frem til 1880, da han ble kirkens president.

Taylor hadde syv koner og oppgis å ha blitt far til 34 barn.

Han døde i 1887 i Kaysville, Utah. Etter hans død ble kirken ledet av apostlenes råd i to år, før Wilford Woodruff ble president.