John Taylor (Siste Dagers Hellige)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
John Taylor
John Taylor seated in chair.jpg
Født 1. november 1808
Milnthorpe
Død 25. juli 1887
Kaysville
Hjertesvikt
Begravet Salt Lake City Cemetery
Nasjonalitet USA

John Taylor (født 1. november 1808, død 25. juli 1887) var den tredje presidenten i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.

Taylor var født i Storbritannia og ble døpt i Church of England, men 16 år gammel gikk han over til Metodistene. Sammen med flere familiemedlemmer flyttet han til Amerika i 1830. Han ble medlem av en bibelstudiegruppe som stilte seg kritisk til Metodisteness lære. I løpet av tiåret ble han introdusert for læren til Siste Dagers Hellige, og Taylor sluttet seg til kirken. Han ble utnevnt til apostel i kirken i 1838. I 1839 var han i Storbritannia og Irland og forkynte kirkens lære.

I 1844 var han og noen andre sammen med Joseph Smith og Hyrum Smith da de ble satt i forvaring i fengselet. Under skuddvekslingen som kostet brødrene Smith livet, ble han truffet av flere skudd, men overlevde. Han drog siden til Storbritannia for å drøfte spørsmål om lederskap der. Siden slo han seg ned i Utah, der Brigham Young og flertallet av kirkens medlemmer hadde bosatt seg.

Fra 1875 var han seniorapostel i apostlenes råd. Ved Youngs død i 1877 ledet apostlene kirken en tid frem til 1880, da han ble kirkens president.

Taylor hadde syv koner og oppgis å ha blitt far til 34 barn.

Han døde i 1887 i Kaysville, Utah. Etter hans død ble kirken ledet av apostlenes råd i to år, før Wilford Woodruff ble president.