John Murtha

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
John Murtha
John Murtha portrait 2008.jpg
Født17. juni 1932
New Martinsville
Død8. februar 2010 (77 år)
Arlington County
Utdannet ved Washington & Jefferson College, University of Pittsburgh (–1961), grunnskole (–1950), Indiana University of Pennsylvania (–1963), The Kiski School (–1951)
Beskjeftigelse Politiker, militær offiser
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Språk Engelsk
Utmerkelser Bronze Star Medal, Purple Heart, Profile in Courage Award
Signatur
John Murthas signatur

John Murtha

John Patrick «Jack» Murtha, Jr. (født 17. juni 1932 i New Martinsville, Vest-Virginia, død 8. februar 2010 i Arlington, Virginia) var en amerikansk politiker som representerte Pennsylvania, innvalgt for Det demokratiske parti. Han satt som kongressmann i Representantenes hus fra 1974 frem til sin død i 2010 som representant for Pennsylvanias 12. distrikt.

Han var best kjent for sine oppfordringer siden 2006 om amerikansk tilbaketrekning fra Irak. De ble lagt ekstra merke til ettersom Murtha var en tidligere offiser, og dekorert med Purple Heart-medaljen. I 2006 gjorde han et forsøk på å bli valgt til majoritetsleder for Kongressen, og fikk støtte av daværende minoritetsleder Nancy Pelosi. Men hans partifeller valgte i stedet Steny Hoyer.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 John Saylor 
Kongressrepresentant for Pennsylvanias 12. distrikt
Etterfølger:
 Mark Critz 
politikerstubbDenne biografien om en politiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.