Joey Ramone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Joey Ramone
Joeyramone.jpg
Født 19. mars 1951
New York, Forest Hills
Død 15. april 2001
New York
Far Noel Hyman
Mor Charlotte Lesher
Bror Mickey Leigh
Alma mater Forest Hills High School
Nasjonalitet USA
Religion jødedom
Medlem av The Ramones, Sniper

Joey Ramone (født Jeffrey Ross Hyman 19. mai 1951 i Queens, USA, død 15. april 2001) var en amerikansk sanger og låtskriver som er best kjent for sitt arbeid med punk rock-gruppa The Ramones. Sammen med gruppemedlemmet Johnny Ramone forble de som de to eneste som var med i gruppa fra begynnelsen i 1974 og til gruppas oppløsning i 1996.

Jeffry Ross Hyman vokste opp i Forest Hills, Queens i USA. Han var det man kan kalle en «outsider» på skolen, og ble ofte mobbet. Etter at Thomas Erdelyi (Tommy Ramone) foreslo at Douglas Glenn Colvin (Dee Dee Ramone), John Cummings (Johnny Ramone) og Jeffry Ross Hyman (Joey Ramone) skulle starte et band ble Joey i begynnelsen trommeslager, men skiftet siden til sang ettersom Dee Dee ikke kunne spille bass og syng samtidig. Ikke var han særlig flink på trommer heller.

Joey har blitt for hjertet og sjelen i The Ramones, og hans favorittsanger når de opptrådte var ofte ballader og kjærlighetssanger. C.J. Ramone har kalt Joey for «hippien i gruppa».

Joey og Johnny kom ikke bestandig overens, og i slutten av karrieren hatet de praktisk talt hverandre, men han og Johnny var de eneste som var med i The Ramones fra starten på CBGB's til slutten i the Palace i New York.

Joey var ofte veldig syk, men ingenting hindret ham i å spille på konserter eller spille inn plater. Etter bandets oppløsning i 1996, arbeidet Joey med sitt soloprosjekt, mens han lå på sykehuset for behandling av kreft. Joeys tilstand ble hardt forverret da han sklei på isen og brakk hofta. Joey døde den 15. april 2001, i en alder av 49. Plata hans het «Don't worry about me», tittelen het akkurat det, for han var 100% overbevisst om at han kom til å overleve. CD-en ble gitt ut i 2002, året etter at han døde. Ramones er fortsatt elsket og savnet av mange fans over hele verden, og Joey Ramone blir ofte kalt for punkens gudfar.

I 2003 fikk Joey Ramone en gate oppkalt etter seg, på hjørnet til Bowery, hvor CBGB's ligger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.