Joel Courtney

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Joel Courtney
Født31. jan. 1996Rediger på Wikidata (28 år)
Monterey i California i USA
BeskjeftigelseSkuespiller
Utdannet vedLogos School
NasjonalitetUSAs flagg USA
Aktive år2011 - d.d.
Nettstedhttps://joelcourtney.com
IMDbIMDb
Signatur
Joel Courtneys signatur

Joel Courtney (født 31. januar 1996 i Monterey, California) er en amerikansk skuespiller.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Courtney vokste opp i Moscow i Idaho, hvor begge foreldrene er lærere på en privatskole i byen. Han har tre eldre søsken, to brødre ved navn Caleb og Josh, samt søsteren Chantelle (som er den aller eldste i søskenflokken).

Karriere[rediger | rediger kilde]

Courtney kom inn i skuespillerlivet via sin bror, som bodde i Los Angeles og satset på en skuespillerkarriere. Da Joel var 14 var han med broren på en skuespillertime, og han likte det så godt at han bestemte seg for å gi det en sjanse selv. Han gikk på opptaksprøve for en reklamefilm og håpet med det å tjene 100 dollar.

En castingagent rådet ham imidlertid til å gå på en opptaksprøve for en topphemmelig J.J. Abrams-film. Dette viste seg å være Super 8. Courtney fikk hovedrollen som Joe Lamb, filmen ble en kjempesuksess og han fikk sitt gjennombrudd i sin aller første film.

I 2013 spiller han Tom Sawyer i en ny versjon av eventyret om Tom Sawyer & Huckleberry Finn, romanklassikeren av Mark Twain. Jake T. Austin spiller Huckleberry Finn. Han spiller tvillingbroren til Isabelle Fuhrman i The Between i 2012. Han har også fått en viktig rolle i skrekkfilmen Mercy med blant andre Chandler Riggs og Dylan McDermott. Denne filmen er basert på en novelle av Stephen King. I tillegg spiller han i Dear Eleanor (2014), der han igjen spiller mot Isabelle Fuhrman. Jessica Alba og Luke Wilson er andre som er med i filmen. I 2018 spiller han Lee Flynn, en av hovedrollene, i den romantiske komedien The Kissing Booth.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]