Hopp til innhold

Joe Spano

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Joe Spano
Født7. juli 1946[1]Rediger på Wikidata (77 år)
San Francisco
BeskjeftigelseFilmskuespiller, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of California, Berkeley
Archbishop Riordan High School
NasjonalitetUSA
UtmerkelserPrimetime Emmy Award
Primetime Emmy Award for Outstanding Guest Actor in a Drama Series (1989) (for: Midnight Caller)
Ovation Awards
Aktive år1967
Nettstedhttp://www.joespano.com/
IMDbIMDb

Joe Spano (født 7. juli 1946 i San Francisco, California) er en amerikansk skuespiller.

Spano debuterte som skuespiller i en oppsetning av Romeo og Julie i 1967. Spano flyttet til Hollywood på slutten av 1970-tallet. Spano ble kjent gjennom sin rolle som løytnant Henry Goldblume i TV-serien Hill Street Blues der han var med i syv år og han er godt kjent for hans arbeid i TV-serien NCIS der han spiller FBI-agenten Tobias Fornell som er en god venn av hovedpersonen Leroy Jethro Gibbs som spilles av Mark Harmon.

Spano hadde gjesteroller i TV-serier som NYPD Blue, The X-Files og Amazing Grace. Spano ble tildelt en Emmy Award i 1988 for beste gjesteskuespiller i en dramaserie for rollen han spilte i en episode av TV-serien Midnight Caller. Han har dukket opp i over tjue spillefilmer, blant annet arbeidet han sammen med Tom Hanks i filmen Apollo 13 og sammen med Richard Gere og Edward Norton i Primal Fear. Joe Spano blir ofte forvekslet med den australske skuespilleren Joseph Spano, men de er ikke i slekt. Spano gjorde sin debut på Broadway i 1992.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-ID 71193, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]