Joe Robinson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Joe Robinson
Joe Robinson 2 2012.jpg
Født25. mai 1991Rediger på Wikidata (29 år)
New South WalesRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gitarist, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet AustraliaRediger på Wikidata

Joe Robinson er en australsk gitarist, vokalist og komponist. Han er mest kjent for å ha vunnet «Australia's Got Talent» i 2008 og for sine ferdigheter som gitarist.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Robinson vokste opp i Temagog, New South Wales, Australia. Han begynte å spille piano da han var seks år fordi han ble fortalt at han hadde for små hender til å spille gitar. Da han var ti sluttet han å spille piano og gikk over til gitar. Han begynte å ta gitartimer, men overgikk læreren i ferdigheter etter mindre enn et år.

Da han var tretten år opptrådte han på en musikkfestival der også gitaristen Phil Emmanuel var. Phil fortalte broren Tommy Emmanuel om Joe og i 2007 ble Joe med Tommy på turne.

I en alder av 13 vant han Australian National Songwriting Competition.

I 2006 spilte han inn sitt første album «Birdseed» med 9 selvskrevene sanger og to cover-sanger.

I 2008 vant han «Australia's Got Talent». Der han opptrådte med blant annet Tommy Emmanuels versjon av «Blue Moon», «Beatles Medley» og «Classical Gass». Noen måneder senere flyttet han til Nashville for å spille inn albumet «Time Jumpin'» som ble sluppet i 2009. Albumet inneholder kun selvskrevene sanger (med unntak et eget arrangement av "Misty") og sangen «Bergeson Fries» er spilt sammen med Tommy Emmanuel.

19. juli 2009 ble Joe tildelt prisen «Senior Grand Champion Performer of the World» blant rundt 75.000 deltakere. I 2010 ble han kåret til Best New Talent i Guitar Magazine.

I 2010 la han ut på turne rundt om i verden sammen med bassist Brenard Harris og trommeslager Marcus Hill. Turneen fikk navnet "THE HOUDINI TOUR" og inneholdt selvskrevene sanger og både elektriske og akustiske opptredener av Joe.

Let Me Introtuce You[rediger | rediger kilde]

I løpet av siste halvdel av 2011 gjorde Joe et tydelig forsøk på å bli med allmenn. Dette gjaldt både musikk og klesstil/utseende. Musikken ble bar preg av rock, pop, jazz og blues. I slutten av november slapp han singlen "Out Alive" fra albumet "Let Me Introduce You" som skal bli sluppet 20. januar 2012.

Spillestil og låtskriving[rediger | rediger kilde]

I starten spilte Joe for det meste blues/rock, men etter å oppdaget Tommy Emmanuel begynte å spille akustisk finger-picking. Denne stilen består av at gitaristen spiller både en bassgang (med tommelplekter), korder og melodi. Stilens grunnleggere regnes for å være Chet Atkins og Mearl Travis. Andre navn innenfor sjangeren er blant andre Jerry Reed, Tommy Emmanuel, Michael Fix og Sungha Jung. Joe har alltid vist et stort talent når det gjelder komposisjon. Også her Tommy Emmanuel en tydelig inspirator, men Joe har også utviklet en "helt egen" stil. Musikken er inspirert av blues, jazz, country og bluesgass. Joes elektriske musikk bærer preg av rock, jazz, pop, blues og soul. Selv om vokal er en viktig del av Joes elektriske musikk er den fortsatt veldig gitarbasert.

Utstyr[rediger | rediger kilde]

Joe pleide å benytte seg av en Tommy Emmanuels Maton singaturmodeller, men i starten av 2011 fikk han en Maton gitar bygd spesielt for han. Av elektriske gitar benytter Joe en Fender Telecaster, ulike Stratocastere og en halvakustisk Gretch.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]