Joe Profaci

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Joe Profaci
Joseph Profaci NYWTS.jpg
Født2. oktober 1897
Villabate
Død7. juni 1962 (64 år)
New York
Gravlagt St. John Cemetery
Beskjeftigelse Gründer
Nasjonalitet USA

Joe Profaci (født 2. oktober 1897 i Villabate ved PalermoSicilia, død 7. juni 1962 i Bay Shore Miami i USA) var en av New Yorkss mafiabosser. Han startet og ledet Profaci-familien (som senere ble og nå er kjent som Colombo-familien) fra 1931 helt til han døde av hjerteproblemer i 1962.

Han var mislikt av mange, mye på grunn av at han innførte et «fond» hvor alle medlemmene i Colombo-familien måtte betale et månedlig beløp på 25 dollar som visstnok skulle gå til et fond som ville hjelpe mafiamedlemmers familie hvis mafiaen kom i fengsel. De som nektet å betale ble som regel drept, det samme gjaldt de som var uenig med Profaci på andre områder også. Men disse pengene ble bare satt inn sammen med de andre enorme mengdene med penger som kom inn fra andre mafiaaktiviteter. Joe Profaci levde et luksuriøst liv da han var på sitt høyeste. Profacis hjem var bygd på en 13 300m² tomt (13,3 daa), med hans egen private flyplass.

Som de fleste andre mafiosoer drev Profaci også lovlige foretak, som import av olivenolje, noe som gjorde at han ble kalt for «Olive Oil King» (Olivenoljekongen).

Colombo-familiens aktivitet var basert i Brooklyn. Det kan også nevnes at Profaci var en hengiven katolikk som donerte en god del penger til katolske veldedighet. Colombo-familien gjennomgikk en intern krig i 1960, da de tre Gallo-brødrene ledet av Joe Gallo prøvde å ta over familien. Likevel klarte Profaci å beholde makten til han døde i 1962. Mer om dette i artikkelen om Colombo-familien.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]