James Joseph

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Jimmy Joseph»)
James Joseph
«Jimmy Jam»
Født1. sep. 1962Rediger på Wikidata (61 år)
USAs flagg Utica, New York
BeskjeftigelseRullestolcurlingspiller, curlingspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
SportRullestolcurling
Aktiv2003 -
TrenerSteve Brown (landslag)
Klubb(er)Utica Curling Club

James Joseph (født 1. september 1962 i Utica i New York) er en rullestolcurlingspiller fra USA. Han har deltatt i samtlige syv VM fra 2005 til 2013 for USA, og deltar i sitt tredje Paralympics ved Paralympiske vinterleker 2014 i Sotsji.

Han ble skadet i oktober 1987. Han rakte sammen løv, og da han tømte løvet i søppelkassen ble han påkjørt av en bil, og fikk beina klemt mellom to biler. Beina måtte amputeres etter denne skaden. Joseph møtte ergoterapeuten Marc DePerno som var direktør for Sitrin STARS-programmet (Success Through Adaptive Recreation and Sports) ved rehabiliteringssenteret Charles T. Sitrin Healthcare, og begynte da med rullestolbasketball, og etterhvert rullestolcurling.[1]

Han er gift og har en datter.

Karriere som rullestolcurlingspiller[rediger | rediger kilde]

Joseph var med og vant USA-mesterskapet i rullestolcurling i 2004, og deltok ved sitt første VM året etter; ved VM i rullestolcurling 2005 i Glasgow. Her kom USA på 8.-plass. Året etter deltok USA ved Paralympiske vinterleker 2006, der de endte på 8.-plass med Joseph som skip. VM i rullestolcurling 2007 ble arrangert i Sollefteå i Sverige, her kom USA på 5.-plass.

I 2008 vant han sin første VM-medalje, ved VM i rullestolcurling 2008. Her spilte Joseph toer, og USA møtte Canada i bronsefinalen. USA vant denne kampen 8-1, med Augusto Perez som skip, og fikk med det bronse. De spilte seg også fram til bronsefinale ved VM i rullestolcurling 2009, men tapte denne kampen 4-6 for Tyskland, og endte på 4.-plass. Han var med på flere andre turneringer også i 2009; USA vant gull i US Open og Kathy Kerr Open i Canada, og fikk bronse i Kingross Invitational i Skottland. USA fikk en ny 4.-plass ved Paralympiske vinterleker 2010.

Han deltok igjen ved VM i rullestolcurling 2011, der USA kom på 7.-plass, og ved VM i rullestolcurling 2012, der de kom på 5.-plass. Ved VM i rullestolcurling 2013 spilte de seg fram til nok en bronsefinale, men Kina vant denne kampen 6-5, slik at USA endte på 4.-plass.

Joseph var toer ved Paralympiske vinterleker 2014 i Sotsji, der USA kom på 5.-plass med Patrick McDonald som skip.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]