Jesperhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Blomster ved vann
Jesperhus blomsterpark
Jernhesten i Jesperhus blomsterpark i originalutgaven. Bildet er fra sommeren 1981.
Jernhesten i Jesperhus blomsterpark i originalutgaven. Bildet er fra sommeren 1981.

Jesperhus er en syv hektar stor familieeid blomsterpark og attraksjon i Legind Bjerge på Mors. Parken åpnet første gang i 1966. Da var parken tre hektar stor, den mottok 20 000 gjester det første året.

Jesperhus er idag Nord-Europas største blomsterpark. Parken er oppdelt i tre soner:

  1. En blomsterpark med sommerblomster, stauder, kaktusser og sukkulenter, flere steder arrangert i figurer for eksempel en påfugl, en sommerfugl, en veteranbil og en slange. I haven finnes en sansehave og H.C. Andersen-haven med temaer fra eventyrene, f.eks. Svinedrengen, Tommelise, Den lille havfrue og Piken med svovelstikkene. I blomsterparken finnes også Danmarks lengste vannfall.
  2. En junglezoo oppbygget som en regnskog i flere sammenhængende drivhus. Junglezooen inneholder blant annet en sommerfuglevoliere med flere hundre sommerfugler og nektarfugler, et terrarium med blant annet pythonslanger, vandrende pinne, fugleedderkopper og pilegiftfrosker, en krokodilleavdeling med mississippialligatorer og en orkidéhave.
  3. En forlystelsespark for barn med attraksjoner som piratland, radiobiler, lekeplass med sandkasse, minitog, gullgravning, dukketeater og ponniridning. Alle attraksjonerne er gratis når inngangsbilletten er betalt.

I forbindelse med parken finnes et feriesenter med campingplass og hytteudleie. Der finnes også besøksgård, minigolf, golfbane, bålplass, restaurant, put-and-take-sø, aktivitetshall, bowlinghall og utendørs og innendørs vannland.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Koordinater: 56°45′47,23″N 8°49′7,22″Ø