Jentespranget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jentespranget
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1973
Prod.landNorge
Lengde101 min.
SpråkNorsk
Bak kamera
RegissørKnud Leif Thomsen
ManusforfatterSigbjørn Hølmebakk
Knud Leif Thomsen
Foran kamera
MedvirkendeIngerid Vardund
Roy Bjørnstad
Per Christensen
Eva von Hanno
Rolf Søder
Mette Lange-Nielsen
Vegard Hall
Edith Carlmar
Arne Lie
Prod.selskapTeamfilm A/S
Eksterne lenker

Jentespranget er en norsk spillefilm fra 1973, regissert av Knud Leif Thomsen. Ingerid Vardund spiller hovedrollen og Alf Cranner står for filmmusikken.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen i denne filmen foregår i heigårdene over Fedafjorden i Vest-Agder på begynnelsen av 1900-tallet. Filmen forteller om et lite bygdesamfunn som sliter etter at mange har utvandret til Amerika. Vi møter Lina (spilt av Ingerid Vardund). Hun er en sterk kvinne som må ta mannfolkjobber og som trekkdyr for å livnære seg selv og sine gamle foreldre. Det er et hardt liv og mye blodslit. Hun har aldri hatt en mann, for menn har blitt skremt av hennes stahet og egenrådighet. Men hun går og lengter etter mann og barn. Så en dag kommer hennes ungdoms forelskelse, Gilbert (spilt av Roy Bjørnstad) tilbake fra Amerika etter 20 år. Med årene har han blitt alkoholiker, men når de to møtes blir det et lidenskapelig møte. For Lina er fast bestemt på at det er Gilbert hun vil ha. Snart blir hun gravid og det går endelig mot barn og bryllup for Lina.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen ble nominert i to kategorier under Moscow International Film Festival i 1973, og Ingerid Vardund vant prisen som beste skuespillerinne for rollen som Lina.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]