Jens Lippestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jens Lippestad
Født16. august 1960 (58 år)
Beskjeftigelse Flyger
Nasjonalitet Norge

Jens Lippestad (født 16. august 1960) er en norsk flyger og fagforeningsmann, første formann i LO-forbundet Norsk Cockpitforbund.

Lippestad er odelsgutt til gården Huul i Hobøl. Han valgte imidlertid en utdannelse i en litt annen lei, da han dro til USA og utdannet seg til jagerflyger.

Han var i USA som utvekslingsoffiser da Gulfkrigen startet i 1990, men ble forhindret fra deltagelse i krigen. Først ble han stanset, da han som norsk offiser ikke fikk delta i amerikanernes strid så lenge det ikke forelå FN-mandat. Da mandatet etter hvert forelå tok krigen slutt akkurat i det han skulle reise.

Tilbake i Norge ble han etter krigsskole og stabsskole beordret nordover, og var en periode skvadronsjef ved 334 skvadronen på Bodø hovedflystasjon. Etter 18 år i Luftforsvaret vendte han tilbake til det sivile liv og gården i Hobøl.

I det sivile begynte han en ny karriere som flyger i SAS, i et yrke som i utgangspunktet var både trygt og lukurativt. Snart møtte imidlertid både bransjen, SAS og Lippestad en ny virkelighet, der SAS gikk fra krise til krise mens lavprisselskapene fikk en mer dominerende rolle. Lippestad engasjerte seg i 2004 i fagforeningssammenheng, og ble valgt til leder i Norske SAS-flygeres Forening i 2007. I 2014 ble NSF tatt opp som selvstendig medlemsforbund i Landsorganisasjonen, og fra 2015 ledet Lippestad flygerne i LO, organisert i eget forbund under navnet Norsk Cockpitforbund.

Han er gift og har tre døtre.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Line Scheistøen: «Kampflygeren», LO-aktuelt nr. 8 2015, side 20-22.