Jens Lien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jens Lien i 2006.

Jens Lien (født 14. september 1967) er en norsk filmregissør.

Han er oppvokst i Oslo og utdannet i England ved London International Film School 1990 – 1993. Han debuterte som regissør med kortfilmen Montana i 1993. Han fortsatte med kortfilmer til han regisserte spillefilmen Jonny Vang i 2003. Filmen hadde sin premiere på Berlin Internasjonale filmfestival. I 2006 hadde han regien på Den brysomme mannen. Filmen vant ACID Award ved Filmfestivalen i Cannes og Amandaprisen for bl.a beste regi.

Lien samarbeidet ofte med manusforfatter Per H. V. Schreiner. Tre av deres samarbeidsprosjekter har vært tatt ut til ulike programmer under filmfestivalen i Cannes.

I 2011 regisserte han filmen Sønner av Norge basert på boka Teori og Praksis av Nikolaj Frobenius. John Lydon aka Johnny Rotten hadde gjesteopptreden i filmen som hadde premiere på Toronto internasjonale filmfestival samme året. Den høstet gode kritikker nasjonalt og internasjonalt.

Lien har også regissert en rekke reklamefilmer og vant senest Gullfisken for SAS-reklamefilmen Pappajenta.

I 2014 har han regi på TV-serie Viva Hate. Historien er fra begynnelsen av 1990-tallet og tar utgangspunkt i den sterke musikkscenen i Göteborg på den tiden. Serien er skrevet av Peter Birro.

Filmografi (regi)[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]