Jens Carelius

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jens Carelius
Født8. okt. 1982Rediger på Wikidata (41 år)
Sandvika
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
Sjangersinger/songwriter, blues, Folk, jazz, klassisk
InstrumentVokalist, gitar
PlateselskapJansen Plateproduksjon

Jens Jørgen Carelius Krogsveen (født 8. oktober 1982), kjent under artistnavnet Jens Carelius, er en norsk låtskriver, gitarist, vokalist, produsent og grafisk designer fra Blommenholm i Bærum.

Han ble først kjent for sin intrikate gitarteknikk (fingerpicking) og særegne stemme da han debuterte i januar 2008. Han har etter dette utviklet seg mer i en løsere retning og henter både inspirasjon fra jazz, klassisk, blues og folk. Poetiske tekster er også viktig i hans musikk og ligger langt fremme i hans lydbilde. Jens Carelius debuterte som sceneartist i 2008 og har siden den gang turnert Norge og utland og spilt på blant annet Øyafestivalen og by:larm. Carelius opptrer i forskjellige konstellasjoner, som solo, med sitt band The Legends eller i diverse duoformater. Han er også en del av det Oslo-baserte musiker- og dikterfellesskapet Blues Run The Game sammen med blant andre musikerne Arild Hammerø og Siri Nilsen.

Hans andre utgivelse, The Beat Of The Travel, ble svært godt mottatt i pressen og fikk blant annet karakter 6 i Dagbladet. Mange anmeldere holdt også platen som personlige favoritter av utgivelsene i 2009.

8. april 2011 slapp han platen The Architect, en konseptplate hvor Carelius tok utgangspunkt i arkitekturen. Sammen med det grafiske utgjør de elleve sangene på platen rammeverket for en fiktiv[klargjør] dokumentarfilm med samme navn. [trenger referanse]

Carelius er også med i bandet Atlanter med blant andre Arild Hammerø. Bandet ble nominert til Spellemannprisen i klassen «indie» i 2013 for albumet Vidde.[trenger referanse]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • The First Songs (2008)
  • The Beat Of The Travel (2009)
  • The Architect (2011)
  • OPSI (2019)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Anmeldelser[rediger | rediger kilde]