Jens Carelius

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jens Carelius
Født8. oktober 1982Rediger på Wikidata (37 år)
Sandvika
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjangersinger/songwriter, blues, Folk, jazz, klassisk
Instrumentvokalist, gitar
PlateselskapJansen Plateproduksjon

Jens Jørgen Carelius Krogsveen (født «8. oktober» 1982), kjent under artistnavnet Jens Carelius, er en norsk låtskriver, gitarist, vokalist, produsent og grafisk designer fra Blommenholm i Bærum.

Han ble først kjent for sin intrikate gitarteknikk (fingerpicking) og særegne stemme da han debuterte i januar 2008. Han har etter dette utviklet seg mer i en løsere retning og henter både inspirasjon fra jazz, klassisk, blues og folk. Poetiske tekster er også viktig i hans musikk og ligger langt fremme i hans lydbilde. Jens Carelius debuterte som sceneartist i 2008 og har siden den gang turnert Norge og utland og spilt på blant annet Øyafestivalen og by:larm. Carelius opptrer i forskjellige konstellasjoner, som solo, med sitt band The Legends eller i diverse duoformater. Han er også en del av det Oslo-baserte musiker- og dikterfellesskapet Blues Run The Game sammen med blant andre musikerne Arild Hammerø og Siri Nilsen.

Hans andre utgivelse, The Beat Of The Travel, ble svært godt mottatt i pressen og fikk blant annet karakter 6 i Dagbladet. Mange anmeldere holdt også platen som personlige favoritter av utgivelsene i 2009.

8. april 2011 slapp han platen The Architect, en konseptplate hvor Carelius tok utgangspunkt i arkitekturen. Sammen med det grafiske utgjør de elleve sangene på platen rammeverket for en fiktiv[klargjør] dokumentarfilm med samme navn.[trenger referanse]

Carelius er også med i bandet Atlanter med blant andre Arild Hammerø. Bandet ble nominert til Spellemannprisen i klassen «indie» i 2013 for albumet Vidde.[trenger referanse]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • The First Songs (2008)
  • The Beat Of The Travel (2009)
  • The Architect (2011)
  • OPSI (2019)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Anmeldelser[rediger | rediger kilde]