Jennifer’s Body

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jennifer's Body
Generell informasjon
GenreKvinnelig kompisfilm, skrekkfilmkomedie, skrekkfilm, LHBT-tematisk film
Utgivelsesår2009
NasjonalitetUSA
Lengde102 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiKaryn Kusama[1][2][3][4][5][6]
ManusDiablo Cody
TemaOvernaturlig
Produsent(er)Jason Reitman, Mason Novick
MusikkTheodore Shapiro
SjeffotografM. David Mullen
Foran kamera
MedvirkendeMegan Fox,[1] Johnny Simmons,[1] Amy Sedaris,[3] Amanda Seyfried,[1] Adam Brody,[3] J.K. Simmons,[3] Chris Pratt,[3] Kyle Gallner,[3] Juan Riedinger,[7] Allison Janney, Cynthia Stevenson,[7] Lance Henriksen,[8] Valerie Tian,[8] Emily Tennant,[8] Andrea Baker,[8] Eve Harlow,[8] Joel Swetow,[8] Gabrielle Rose,[8] Diablo Cody,[8] Lanei Chapman[8]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapFox Atomic
Distributør(er)InterCom
20th Century Studios
Netflix
Disney+
Premiere(r)10. september 2009[9]
5. november 2009 (Tyskland)[10]
Eksterne lenker

Jennifer's Body er en skrekkfilm og svart komedie fra 2009, skrevet av Diablo Cody og regissert av Karyn Kusama. Skuespillere som Megan Fox, Amanda Seyfried, Johnny Simmons og Adam Brody har roller i filmen. Fox spiller den djevelbesatte cheerleaderen som dreper sine klassekamerater, med sin beste venn som prøver å stoppe henne. Filmen hadde premiere på Toronto International Film Festival i 2009 [11] og ble gitt ut i USA og Canada 18. september 2009.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Anita "Needy" Lesnicki, er en bedårende tenåring som bor i nærheten av Devils Kettle, Minnesota. Hun er nå en voldelig innsatt ved ett mentalsykehus, som forteller historien gjennom en rekke flashbacks samtidig som hun sitter i isolasjonsfengsling. Helt siden barndommen har Anita vært nær venninne med Jennifer Check, en populær cheerleader, til tross for at de har veldig lite til felles. En kveld tar Jennifer med seg Anita til en lokal bar for å delta på en konsert av bandet Low Shoulder. En brann oppstår og flere mennesker dør. I sjokk samtykker Jennifer til å forlate bandet sammen med bandet, til tross for Needys protester. Senere samme kveld vises Jennifer, dekket av blod, i Needys kjøkken og forsøker å spise mat fra kjøleskapet. Hun kaster øyeblikkelig opp svart væske, og forlater kjøkkenet i all hast.

Neste morgen ved skolen virker det som Jennifer har det bra, og hun avviser Needys bekymringer. Den lille byen befinner i sjokk på grunn av alle dødsfallene forårsaket av brannen kvelden før. Jennifer forfører lederen for skolens fotball-lag, og dreper ham i skogen. I mellomtiden får medlemmene av bandet "Low Shoulder" popularitet på grunn av falske rykter på Internett om deres heltemot under brannen. De tilbyr seg å gjennomføre en opptreden til støtte for veldedighet ved skolen. En måned senere har Jennifer fått en veldig blek hud-farge. Hun går på en date sammen med elev Colin ved skolen, som hun brutalt dreper. Needy og kjæresten Chip har sex, og rett etterpå møter hun Jennifer - som er fullstendig dekket i blod.

Senere forteller Jennifer at medlemmene av "Low Shoulder" tok henne med etter brannen ved baren, for å tilby henne som jomfru-offer til Satan i bytte mot berømmelse og formue til bandet deres. Jennifer ble permanent besatt av djevelen. Hun forlot deretter skogen og møtte en utvekslingsstudent som hun gjorde til hennes første offer. Jennifer forteller også at hun kan tåle praktisk talt alle skader uten å føle smerter. Dagen etter går Needy til skole-biblioteket og leser seg opp på okkultisme. Hun mener at Jennifer er en succubus, som bare kan bli drept mens hun er sulten og svak. Needy forteller kjæresten Chip om hennes oppdagelser om Jennifer. Han tror ikke på henne, så hun avslutter forholdet deres for å beskytte ham.

Chip blir senere snappet opp av Jennifer, som tar ham med til en forlatt plass, og begynner å spise av ham. Needy kommer dit, og slåss mot Jennifer. Chip dør av alle skadene. Needy stikker Jennifer gjennom hjertet med en verktøyskniv, dreper henne og ødelegger demonen. Moren til Jennifer kommer inn, og ser Needy som står over datterens døde kropp. Kort tid senere blir Needy brakt til et mentalsykehus. På rommet sitt manifesterer hun noen av Jennifers overnaturlige krefter, for eksempel super-styrke og evnen til å levitere, på grunn av et tidligere bitt fra Jennifer under slåsskampen mellom dem. Needy slipper unna, og løper til hotellet hvor bandet Low Shoulder holder til, og hun myrder alle band-medlemmene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ a b c d http://stopklatka.pl/film/zabojcze-cialo; besøksdato: 8. april 2016.
 2. ^ http://www.filmaffinity.com/en/film921628.html; besøksdato: 8. april 2016.
 3. ^ a b c d e f http://bbfc.co.uk/releases/jennifers-body-film; besøksdato: 8. april 2016.
 4. ^ http://www.imdb.com/title/tt1131734/; besøksdato: 8. april 2016.
 5. ^ http://www.the-numbers.com/movie/Jennifers-Body; besøksdato: 8. april 2016.
 6. ^ http://www.filmstarts.de/kritiken/97234-Jennifer's-Body.html; besøksdato: 8. april 2016.
 7. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt1131734/fullcredits; besøksdato: 8. april 2016.
 8. ^ a b c d e f g h i (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
 9. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
 10. ^ www.kinokalender.com, besøkt 15. november 2017[Hentet fra Wikidata]
 11. ^ Evans, Ian; Lambert, Christine (2009), TIFF 2009: Jennifer's Body premiere photos, http://www.digitalhit.com/galleries/34/494, besøkt 27. november 2009 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]