Jemma Redgrave

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jemma Redgrave
Jemma Redgrave reading Poems from Guantánamo.jpg
FødtJemima Rebecca Redgrave
14. januar 1965[1] (54 år)
London
Ektefelle Tim Owen
Far Corin Redgrave
Utdannet ved London Academy of Music and Dramatic Art
Beskjeftigelse Filmskuespiller, skuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Jemma Redgrave (født som Jemima Rebecca Redgrave den 14. januar 1965 i London) er den fjerde generasjonen engelsk skuespillerinne fra Redgrave-familien. Hun er datter av skuespiller Corin Redgrave og hans første kone Deirdre Hamilton-Hill. Hun har en bror som heter Luke Redgrave og to halvbrødre som heter Arden og Harvey Redgrave som alle jobber som skuespillere enten i Storbritannia eller i Hollywood.

Hun er niese av skuespillerne Vanessa Redgrave og Lynn Redgrave og fetter av Joely Richardson, Carlo Nero og Natasha Richardson. Hennes skuespillerprestasjoner vises hovedsakelig på britisk fjernsyn. Hun er mest kjent for sine roller som Eve Granger i Cold Blood, som Dr. Eleanor Bramwell i Bramwell, som Eleanor i The Buddha of Suburbia, som Francesca Rochester i Judge John Deed og som Dee Stanton i Like Father Like Son.

Redgrave er en kjent tilhenger av det britiske Røde Kors hvor hun er spesielt interessert i å jobbe med flyktninger og asylsøkere som er kommet til Storbritannia. Hun debuterte som skuespiller i filmene A Time to Die og Dream Demon fra 1988.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]