Jeg er loven

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jeg er loven
orig. The Big Heat
Generell informasjon
Utgivelsesår1953
Prod.landUSA
Lengde89 min.
Bak kamera
RegiFritz Lang
ProdusentRobert Arthur
ManusforfatterSydney Boehm
MusikkHenry Vars
SjeffotografCharles Lang
KlippCharles Nelson
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker

Jeg er loven (originaltittel: The Big Heat) er en amerikansk film-noir fra 1953 regissert av Fritz Lang. Hovedrollene spilles av Glenn Ford, Gloria Grahame og Lee Marvin. Filmen er basert på en Saturday Evening Post-føljetong, og en roman av William P. McGivern,

Handling[rediger | rediger kilde]

Etterforsker Dave Bannion (spilt av Glenn Ford) blir satt til å etterforske et påstått selvmord til en annen politi-betjent, Tom Duncan – hvis kone, Bertha Duncan (spilt av Jeanette Nolan) sier at ektemannen hennes den siste tiden slet med dårlig helse. Elskerinnen til den avdøde politimannen, Lucy Chapman, motsier fru Duncan og forteller Bannion at Tom Duncan ikke hadde dårlig helse i det hele tatt. Bannion besøker Duncans enke son erger seg over at han ber om opplysninger om parets luksuriøse hjem. Hans sjef, etterforsker Ted Wilks, blir utsatt for press fra sjefene deres om å lukke saken. Lucy Chapman blir kort tid senere funnet kvalt til døde.

Bannion ønsker å etterforske Chapman-saken videre, men mottar truende telefon-samtaler. Han konfronterer Mike Lagana, en lokal mafia-sjef som driver den kriminelle underverden i byen. Bannion oppdager at folk er for redde til å stå opp mot det kriminelle syndikatet. Når Bannion ignorerer advarsler om ikke stille videre spørsmål, blir bilen hans ødelagt med sprengstoff – og hans kone Katie blir drept. Bannion anklager sine overordnede for korrupsjon, og trekker seg fra jobben sin. Han forsøker å gå etter korrupte politifolk og andre kriminelle på egen hånd. Men Lagana gir ordre om å kidnappe Bannions unge datter, Joyce, som bor hos hennes tante og onkel.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]