Jeff Tremaine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jeff Tremaine
Jeffery James Tremaine
Født4. september 1966 (52 år)
Utdannet ved Washington University in St. Louis
Beskjeftigelse Film- og TV-produsent, filmregissør
Nasjonalitet USA USA

Jeff Tremaine (født 4. september 1966) er en amerikansk film- og TV-produsent/-regissør. Sammen med Johnny Knoxville og Spike Jonze har han skapt MTVs programserie Jackass. Han regisserte filmene Jackass: The Movie, Jackass Number Two og Jackass 3D.


Historien om Jeff Tremaine er ganske lik den til Askepott, en hulkinnet liten tjenestepike som ble nattens feirede dronning..men ikke egentlig. Født inn i en fattig militærfamilie, ble lille Jeff dratt rundt fra stat til stat frem til han endelig fikk slått seg til ro i Rockville, Maryland. Der trosset han sine foreldre på regelmessig basis og drev masse dank og fanteri som skateboarding, BMX, reggae musikk og kunst. Kanskje det viktigste elementet i denne historien er at Tremaine møter Adam Speigel på high school, en hyperaktiv spjæling som puberteten på en eller annen måte hadde glemt, og lot ham sitte med en ekstremt høy stemme i usedvanlig lang tid. I 1985, ble Jeff sparket ut fra det lune rede og landet i St.Louis. Der gikk han på Washington University og gjorde den mest ekstreme handlingen noen gang; han ble med en studentforenig! Han påstår selv at det var en "kul" forening, hva nå enn det betyr.. Uansett, der gjorde han noen kunstgreier og gikk ut i 1989 med en hang til funk-metal og skjeløyd mote, en kombinasjon som muligens har hatt noe innflytelse når han designet sine Funk Pelts, en garasjeprodusert T-skjorte kolleksjon.

Med graden I hånden, stakk Tremaine vestover for å møte opp med sin barndomsvenn Adam, nå bedre kjent som Spike, som jobbet som fotograf for BMX magasinet Freestylin' sammen med AD Andy Jenkins og redactor Mark Lewman. Snart etter at Jenkins sluttet i '89, tok Tremaine over og var snart over i GO en raskt synkende sammenslåing av Freestylin' og BMX Action

Når BMX industrien fikk en skikkelig runde juling, gikk Tremaine over til et snowboard magasin I 1992 før han ble hentet over som redaktør til Big Brother, en haltende skateboardmagasin som kom på kant med konkursen allerede fra første nummer. Med tiden tok han imidlertid ledelsen og fikk bladet opp til svimlende høyder av distribusjon, beryktelse og en så omfattende dumskap vanligvis ikke tolerert i noen som helst bransje (med unntak av Hollywood).

Resten er, som man sier, historie. Tremaine har i tillegg til Jackass regissert musikkvideoer for Turboneger, Andrew WK og the Sahara Hot Nights. Han er også produsent av Wildboyz.


Filmografi[rediger | rediger kilde]

  • Jackass (2000)
  • Jackass: The Movie (2002)
  • Wildboyz (2003 – 2006)
  • Rob & Big (2006)
  • Ultimate Predator (2006)
  • Jackass Number Two (2006)
  • Jackass 2.5 (2007)
  • Fantasy Factory (2009 – )
  • Jackass 3D (2010)
  • Jackass 3.5 (2011)


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)