Jean-Pascal Delamuraz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jean-Pascal Delamuraz
Delamuraz01.jpg
Født 1. april 1936
Vevey
Død 4. oktober 1998 (62 år)
Lausanne
Utdannet ved Université de Lausanne
Yrke Politiker
Parti Det frie demokratiske partiet
Nasjonalitet Sveits

A statue of Delamuraz in Lausanne.

Jean-Pascal Delamuraz (født 1. april 1936 i Vevey i Vaud, Sveits, død 4. oktober 1998 i Lausanne) var en sveitsisk politiker og medlem av det sveitsiske Forbundsrådet mellom 1983 og 1998.

Delamuraz studerte til en grad i statsvitenskap i 1960 fra Universitetet i Lausanne og det samme året ble han utnevnt til visedirektør for det sveitsiske National Exhibition (Expo 64). Delamuraz var medlem av bystyret i Lausanne over en periode på ti år mellom 1960 og 1970. I 1970 ble Delamuraz valgt inn i kommunestyret med ansvar for byens offentlige arbeider. Delamuraz ble valgt inn som medlem av det sveitsiske Forbundsrådet den 7. desember 1983 og han forlot denne posisjonen den 30. mars 1998, etter femten år i dette embetet.

Delamuraz var tilknyttet det politiske partiet Det frie demokratiske partiet. Delamuraz begynte bilaterale forhandlinger som førte til vedtakelsen av syv avtaler mellom Sveits og EU. Under hans tid i embetet hadde Delamuraz ansvaret for flere forskjellige politiske institutter, avdelinger og departementer blant annet for det sveitsiske økonomidepartementet. Delamuraz satt også president i den sveitsiske konføderasjonen i to omganger, i 1989 og for siste gang i 1996. Delamuraz ble utnevnt til ærespresident i det nylig grunnlagte sveitsiske European Movement (NOMES). Delamuraz døde kun noen få måneder etter hans avgang som medlem av det sveitsiske Forbundsrådet. Ved hans død etterlot Delamuraz seg enken, Catherine Delamuraz og deres sønn og datter.