Jason White

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Jason White (musiker)»)
Jason White
Født11. nov. 1973[1]Rediger på Wikidata (50 år)
North Little Rock, Arkansas, USA
BeskjeftigelseMusiker, gitarist, sanger Rediger på Wikidata
Utdannet vedLittle Rock Central High School
NasjonalitetUSA
Medlem av
7 oppføringer
Green Day
Pinhead Gunpowder
The Network
The Coverups
The Big Cats
Monsula
The Influents
Musikalsk karriere
KallenavnBalducci
SjangerPunk rock
Pop punk
Alternative rock
New Wave
Garage rock
InstrumentGitar, bass, vokal
Aktive år1988 -
PlateselskapReprise Records
Lookout! Records
Adeline Records
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Green Day, Pinhead Gunpowder, The Network, Foxboro Hot Tubs, The Kicks og mange flere
Notable instrument(er)
Gibson ES-335
Gibson Les Paul

Jason White (født 11. november 1973 i North Little Rock i Arkansas) er en amerikansk gitarist som har spilt med mange punkrockband. Han er nok mest kjent for sitt samarbeid med Green Day som han har vært backupgitarist for siden innspillingen av albumet Warning: i 1999. Han var også med på å starte Adeline Records sammen med bl.a. Billie Joe Armstrong, og har i dag ansvaret for den daglige driften av plateselskapet.[2]

Biografi[rediger | rediger kilde]

Sommeren 1992 steppet White i siste liten inn som gitarist for punkrockbandet Munsula fra Bay Area som skulle holde konsert på klubben «Vino's» i Little Rock. Etter opptredenen turnerte White videre med bandet, og flyttet etterhvert til Bay Area etter bruddet med Chino Horde sommeren 1993. Som en venn av punktrioen Green Day var han med i musikkvideoen til When I Come Around, og ble sett sammen med en kvinne i flere scener i musikkvideoen. I 1995 ble White med i punkkvartetten Pinhead Gunpowder etter at vokalist og gitarist Mike Kirsch forlot gruppa. I 1996 ble han med i The Big Cats etter at bassist Josh Bentley forlot gruppa, og i 2000 overtok han rollen som gitarist i gruppa etter dødsfallet til Shannon Yarbrough. Gruppa er et sideprosjekt for mange artister, og spiller derfor veldig sjeldent konserter. Gruppas nyeste album, On Tomorrow, ble utgitt i 2007. Da Green Day/Pinhead Gunpowder-vokalist Billie Joe Armstrong startet Adeline Records i 1997, hjalp Jason White ham med å drive det. Han deltok også sammen med Green Day på to konserter i 1999, begge til inntekt for Bridge School Benefit. Etter innspillingen av Warning, ble White spurt å delta på Green Days turné som andregitarist.

Fordi Pinhead Gunpowder kun kom sammen sporadisk, ønsket White og Gunpowder-basist Bill Schneider et band som de kunne fokusere mer på. De rekrutterte Bills bror, Greg, og greide til slutt å overtale Willie Samuels til å spille trommer, og dermed var The Influents et faktum. White og Greg skulle være hovedpersonene i gruppa og delte på låtskringa og synginga. Bill Schneider forlot gruppa like etter at det første albumet, Check Please ble utgitt for å fokusere på sin egen musikkforretning, og ble fort erstattet av Johnnie Wentz. Den nye sammensetninga spilte inn oppfølgeren Some of the Young. Men grunnet personlige og kreative forskjeller samt Whites stadig tettere samarbeid med Green Day, ble The Influents oppløst i 2003.

Senere i 2003, under psevdonymet Balducci, ble White med i Green Days sideprosjekt, The Network. Gruppa har så langt kun utgitt et album, Money Money 2020.

Med utgivelsen av American Idiot ble White igjen forespurt om å delta i den påfølgende turnéen. I 2005 giftet White seg.[2] Samme år spilte han også sammen med Green Day i musikkvideoen til «Wake Me Up When September Ends». Dette var første gang i Green Days i historie at noen andre enn bandet selv spilte i en musikkvideo. Han var også å se i bandets konsert-CD/DVD Bullet in a Bible.

I 2006 spilte White inn en coverversjon av The Replacements' «Torture» til gruppas samlealbum We'll Inherit the Earth: A Tribute to The Replacements, som innholdt kun coverversjoner musikere hadde spilt inn av gruppas egne låter. White medvirket også i dokumentarfilmen Towncraft fra 2007.[3] Dokumentaren tar for seg 20 år med punkmusikk i Little Rock, Whites hjemby. Dette var samme år som han medvirket i Green Days musikkvideo til coverversjonen av «Working Class Hero».

I 2008 ble White med i Green Days' sideprosjekt Foxboro Hot Tubs som hovedgitarist sammen med Kevin Preston på rytmisk gitar.[4] I 2009 ble White nok en gang spurt om å turnere sammen med Green Day etter lanseringa av albumet 21st Century Breakdown. Han medvirket også i musikkvideoen til den andre singelen fra albumet, «21 Guns». Dette var 4. gang han medvirket i en musikkvideo for Green Day.

Band[rediger | rediger kilde]

Komplett liste over band som Jason White har medvirket i:

  • Numbskulz (gitar, 1988)
  • Step By Step (vokal, 1989-1990)
  • Chino Horde (bass, 1990-1993)
  • Fishwagon (gitar/vokal, 1991)
  • Monsula (gitar, 1992)
  • Pretty (bass, 1993)
  • Sixteen Bullets (bass, 1994)
  • Pinhead Gunpowder (gitar/vokal, 1995-)
  • The Big Cats (bass/vokal, 1996-2000; gitar/vokal, 2000-)
  • Green Day (gitar, 1998-)
  • The Influents (gitar/vokal, 1999-2003)
  • The Kicks (gitar, 2000-2004)
  • The Network (under pseydonymet Balducci, gitar, 2003-)
  • Foxboro Hot Tubs (gitar, 2007-)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, oppført som Jason White (3), Discogs artist-ID 401507, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b GDA | Jason White Profile Arkivert 28. juli 2009 hos Wayback Machine.
  3. ^ Towncraft the Movie
  4. ^ http://www.punknews.org/article/28471

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]