Japan Photo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Japan Photo
Org.formAKSJESELSKAP
Org.nummer965 321 039
Bransje Fotobutikk
Etablert1. august 1992
MorselskapCewe Color Beteiligungsgeschellschaft Mbh
Datterselskap(er) Eurofoto
HovedkontorBjørndal, Oslo
Produkt(er) Foto, fremkalling, fototrykk og fotoutstyr
StyrelederPatrick Berkhouwer
Adm. dir.Stephan Stein
Nettsidewww.japanphoto.no

Japan Photo er et dansk selskap innen fotografi og salg av fotoutstyr, via internett og butikkutsalg. Selskapet med underselskaper og avdelinger driftes i Norge av Japan Photo Holding Norge AS.[1] Selskapet ble grunnlagt i Danmark i 1985 av Ib Nørholm.[trenger referanse] Navnet Japan Photo fikk kjeden fordi butikkene hovedsakelig solgte japansk fotoutstyr som eksempelvis Canon og Nikon.

I 1998 solgte Ib Nørholm sine aksjer i selskapet til det tyske konsernet CeWe Color, som er Europas største fotolaboratoriekonsern. I 2003 solgte daværende direktør Filip René Jensen sin aksjepost til samme konsern, slik at Japan Photo ble et heleid datterselskap i CeWe-gruppen.

I Norge[rediger | rediger kilde]

Den første forretningen i Norge ble åpent i Fred Olsens gate i Oslo sommeren 1990. Kjedens konsept der kunden kunne forhåndsbetale for fremkalling og kopiering og betale med klippekort, ble fra starten en stor suksess. Kort tid etter kjøpte Japan Photo opp den tradisjonsrike fotoforretningen Rude Foto, for å posisjonere seg i det profesjonelle markedet. Navnet Rude Foto ble brukt på forretningen i Akersgata 43 frem til 2008, da forretningene i Oslo sentrum ble slått sammen til en stor butikk, lokalisert på Byporten.

I 2001 åpnet Japan Photo Sverige AB sine første butikker i Sverige, som et heleid datterselskap av Japan Photo Holding Norge AS. Gjennom hele 2000-tallet har selskapet gått gjennom en ekspansjon, og styrket sin posisjon i fotomarkedet. Høsten 2010 ble konkurrenten Eurofoto kjøpt opp og etablert som avdeling under Japan Photo Holding Norge AS. Eurofoto er administrert som en avdeling, og produserer fortsatt under eget merkenavn og profil[2].

Selskapets hovedkontor er lokalisert på Bjørndal i Oslo.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Oppdatert pr. Oktober 2009
  2. ^ akam.no (2. september 2010): Japan Photo kjøper Eurofoto, hentet 8. mars 2013

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]