Jane Mysen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jane Mysen
Født2. mars 1960 (59 år)
Lunner
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge

Jane Mysen (født 2. mars 1960) er en norsk forfatter. Hun har skrevet seriene Utvalgt av gudene (30 bøker), Barn under månen (15 bøker) og Flammedans (nåværende serie).

Jane Mysen vokste opp på Harestua og bor nå på Roa på Hadeland. Hun arbeidet i 11 år på Postgirokontoret i Oslo før hun begynte å skrive.

Da hun var tretten år fikk hun antatt sin første novelle i Romantikk. Forfatterskapet satte imidlertid ikke virkelig fart før hun fylte førti år. I 2000 kom hennes første serie, Utvalgt av gudene, en serie fra vikingtiden, år 800-1000, gjennom forlaget Cappelen. I 2003 ble Barn under månen lansert. Seriens handling er lagt til Lunner i mellomkrigstiden og andre verdenskrig. Hun skrev også noveller på denne tiden, og mange ble antatt i Hjemmet.

I 2004 vant hun en romankonkurranse i Damm med manuset til Flammedans, en serie hvor det ved utgangen av 2018 har utkommet 89 bøker. Serien handler om tatere i Norge på 1800-tallet. Hovedsetet er Tynset og Østerdalen.

I 2012 fikk hun en uoffesiell æresebevisning i CappelenDamm som "Lesegledens hverdagsheltinne", og mottok forlagets gullbok.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]