Jane Badler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jane Badler
Født31. des. 1953[1]Rediger på Wikidata (69 år)
Brooklyn
BeskjeftigelseSanger, skjønnhetskonkurransedeltager, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller, modell Rediger på Wikidata
Utdannet vedNorthwestern University School of Communication
Northwestern University
Manchester Central High School
NasjonalitetUSA

Jane Badler (født 31. desember 1953 i Brooklyn i New York) er en amerikansk skuespiller og sanger. Hun er kanskje mest kjent kjent for sin rolle som Diana som var høvdingen og antagonisten i science fiction-miniserier V – The Original Mini Series fra 1983 og dens oppfølgere. Hennes rolle Diane fra miniserien V ble kåret til den beste science ficton-skurken noensinne i en undersøkelse som ble utført av TV-kritikere.

Badler vant tittelen Miss New Hampshire og deltok i konkurransen om å bli Miss Amerika i 1973. Deretter begynte hun ved Northwestern University som ligger i delstaten Illinois der hun studerte drama og teater. Badler sin første store TV-rolle var som karakteren Melinda Cramer Janssen i den amerikanske såpeoperaen One Life to Live som gikk på dagtid i USA, hvor hun spilte fra 1977 til 1981 og kom tilbake på besøk igjen i 1983.

Etter å ha spilt i miniseerien V fikk Badler en av hovedrollene i filmen The Covenant som var en thriller basert på en rik og mektig familie som levde i verdslig velstand som et resultat av at de hadde inngått en avtale med djevelen. Men denne gjelden måtte de tilbakebetale med vanlige menneskelige ofre.

Badler har også vært en gjeste-stjerne i såpeoperaer som Falcon Crest og Jessica Fletcher. I 1988 spilte hun rollen som Tania Winthrop i den kortvarige actioneventyr-serien The Highwayman. Hun reiste også til Australia for å spille agent Shannon Reed i gjenopplivingen av Mission: Impossible for denne TV-seriens andre og siste sesong fra 1989 til 1990. Etter at denne TV-serien tok slutt flyttet Badler til Australia på permanent basis og hun giftet seg med forretningsmannen Stephen Hains. De fikk to sønner sammen som heter Sam og Harry. Hun har senere dukket opp på den australske Game Show Cluedo mellom 1992 og 1993 og hun hadde en gjestehovedrolle i TV-serien Snowy River: The McGregor Saga i 1995.

Badler hadde sin debut som sanger med sitt første soloalbum som ble gitt ut den 1. juni 2008. Albumet ble kalt The Devil Has My Double.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 1127168, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]