Jan Terri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Jan Terri
Født17. juni 1959 (58 år)
Chicago
Utdannet ved Columbia College Chicago
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet USA

Jan Terri (født 17. juni 1959 i Chicago) er en undergrunnsmusiker fra Chicago som er berømt for sine VHS musikkvideoer. Hun står bak to album; Baby Blues (1993)[1] og High Risk (1994)[2]. Studioalbumene kom ut sammen med flere musikkvideoer. I nyere tid har hennes videoer fått en renessanse på YouTube.

Terri er født og oppvokst i Chicago, allerede som femåring begynte hun som barnemodell. Sammen med sine foreldre opptrådte hun i et familieband, der faren var sminket «blackface» som «Black Elvis».

Terri ble i 1983 uteksaminert med en bachelorgrad i «Broadcast Communications & Management Certificate for Sound Engineering» fra Columbia College. Etter ulike jobber endte hun opp som limosjåfør. På begynnelsen av 1990-tallet spilte hun inn en rekke musikkvideoer for å promotere sin musikk. Disse delte hun ut til kunder mens hun kjørte limo. Hennes musikkvideoer ble på denne måten kule favoritter innen reklame- og markedsføringsmiljøet i Chicago. Terris uskolerte musikkstil og videoenes ekstremt lave produksjonsverdi er nøkkelen til hennes suksess, dette er «så dårlig at det blir bra».

Mot slutten av 1990-tallet kom Marilyn Manson over en av Terris musikkvideoer på VHS. Manson ble så interessert i denne artisten at han inviterte Terri til å opptre på en av sine fester. Dette blir en knallsuksess, dermed fikk Terri tilbud om å være oppvarmingsband for Manson i perioden 1998-1999. En del opptak av dette finnes på Mansons God is in the TV-konsertopptak DVD. I 1994 kom hennes andre album High Risk, samtidig som Terri opparbeidet seg en fan base i Chicago. I 2002 ble Terri utsatt for en voldsom bilulykke, men hun overlevde og har nylig gjenopptatt sin musikalske karriere.

På 2010-tallet har Terri utgitt følgende studioalbum: The Wild One (2012), No Rules (2013) og Holiday Songs (2014).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]