Jan Terri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jan Terri
Født17. juni 1959 (58 år)
Chicago
Utdannet ved Columbia College Chicago
Beskjeftigelse Sanger
NasjonalitetUSA

Jan Terri (født 17. juni 1959 i Chicago) er en undergrunnsmusiker fra Chicago som er berømt for sine VHS musikkvideoer. Hun står bak to album; Baby Blues (1993)[1] og High Risk (1994)[2]. Studioalbumene kom ut sammen med flere musikkvideoer. I nyere tid har hennes videoer fått en renessanse på YouTube.

Terri er født og oppvokst i Chicago, allerede som femåring begynte hun som barnemodell. Sammen med sine foreldre opptrådte hun i et familieband, der faren var sminket «blackface» som «Black Elvis».

Terri ble i 1983 uteksaminert med en bachelorgrad i «Broadcast Communications & Management Certificate for Sound Engineering» fra Columbia College. Etter ulike jobber endte hun opp som limosjåfør. På begynnelsen av 1990-tallet spilte hun inn en rekke musikkvideoer for å promotere sin musikk. Disse delte hun ut til kunder mens hun kjørte limo. Hennes musikkvideoer ble på denne måten kule favoritter innen reklame- og markedsføringsmiljøet i Chicago. Terris uskolerte musikkstil og videoenes ekstremt lave produksjonsverdi er nøkkelen til hennes suksess, dette er «så dårlig at det blir bra».

Mot slutten av 1990-tallet kom Marilyn Manson over en av Terris musikkvideoer på VHS. Manson ble så interessert i denne artisten at han inviterte Terri til å opptre på en av sine fester. Dette blir en knallsuksess, dermed fikk Terri tilbud om å være oppvarmingsband for Manson i perioden 1998-1999. En del opptak av dette finnes på Mansons God is in the TV-konsertopptak DVD. I 1994 kom hennes andre album High Risk, samtidig som Terri opparbeidet seg en fan base i Chicago. I 2002 ble Terri utsatt for en voldsom bilulykke, men hun overlevde og har nylig gjenopptatt sin musikalske karriere.

På 2010-tallet har Terri utgitt følgende studioalbum: The Wild One (2012), No Rules (2013) og Holiday Songs (2014).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]