James Redfield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
James Redfield
Født19. mars 1950 (69 år)
Birmingham
Utdannet ved Auburn University
Beskjeftigelse Skribent, manusforfatter, filmprodusent
Nasjonalitet USA

James Redfield (født 19. mars 1950) er en amerikansk forfatter fra Birmingham (Alabama), mest kjent for den new age-inspirerte romanen Den niende innsikt (1995; engelsk The Celestine Prophecy 1993). Boken har fått flere oppfølgere, senest The Twelfth insight i 2011.

Han arbeidet som terapeut i mer enn femten år, før han inspirert av østlig tenkning og sin tilknytning til Human Potential Movement brøt av og begynte å skrive.

Romanen Den niende innsikt er skrevet i førsteperson, har trekk av å være en spenningsroman, og skildrer hovedpersonens reise til Peru for å finne ni hemmelige åndelige innsikter i et manuskript. «Samtlige av disse innsiktene er ideer som ofte gjentas i New Age, så som at tilsynelatende sammentreff har en åndelig betydning, at verdenshistorien kan forstås som en åndelig utvikling som til slutt vil kulminere i en ny tidsalder, samt at mennesket består av eller besitter spesielle åndelige energier.»[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sitat fra Mehren & Skys innledning i antologien New Age, 2007. Et utdrag fra Den niende innsikt inngår i denne antologien.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]