James Buster Douglas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
James Buster Douglas
Buster Douglas - 2020.jpg
Født7. apr. 1960Rediger på Wikidata (61 år)
ColumbusRediger på Wikidata
Beskjeftigelse BokserRediger på Wikidata
Utdannet ved Mercyhurst UniversityRediger på Wikidata
Far William DouglasRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

James «Buster» Douglas (født 7. april 1960 i Columbus i Ohio i USA) er en amerikansk tungvektsbokser. Han ble verdensmester da han i 1990 overraskende vant over den ubeseirede tungvektsmesteren Mike Tyson

Da Douglas møtte Tyson den 10. februar 1990 i Tokyo i Japan var oddsen hos bookmakerne 42-1 i Tysons favør. Men Douglas overrasket og dominerte kampen fra start, skjønt i åttende runde ble han gulvet av en uppercut fra Tyson. Han var oppe på ni, og klokken ringte før Tyson fikk fullført. Etter kampen protesterte teamet til Tyson. De mente dommeren hadde startet tellingen for sent og at Douglas skulle vært tellet ut og tapt kampen på knockout, men protesten ble avvist. I tiende runde var det Tysons tur til å møte gulvet for første gang i sin boksekarriere. Han klarte ikke å komme opp før dommeren hadde telt til ti, og Douglas var sensasjonelt ny verdensmester.

Med tårefulle øyne dediserte Douglas sin dramatiske seier til sin mor, som kort tid før kampen døde av kreft. Etter kampen snakket han om sin religion og sa at han ikke fryktet Tyson. Gud var den eneste han fryktet. Likevel han klarte ikke å følge opp suksessen, og de nærmeste månedene trente han lite, og han la på seg. Da han senere på året møtte Evander Holyfield i tittelkamp var han langt fra den formen som han var i da han beseiret Tyson. Holyfield vant på knockout i den tredje runden, og Douglas tid som verdensmester var over.

I 1982 bokset Douglas mot Steffen Tangstad. Kampen endte uavgjort.

Douglas bokset 46 kamper som profesjonell. Han vant 38, hvorav 35 på knockout, tapte 6 og 1 endte uavgjort.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Mike Tyson 
Verdensmester i Tungvekt (WBA, WBC og IBF)
(1990–1990)
Etterfølger:
 Evander Holyfield 
David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)