Jake Abel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jake Abel
Jake Abel (16774287130).jpg
FødtJacob Allen Abel
18. november 1987 (32 år)
Canton, Ohio i USA
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA USA
Aktive år2005–
IMDbIMDb

Jacob Allen «Jake» Abel (født 18. november 1987 i Canton i Ohio i USA) er en amerikansk skuespiller.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Abel fikk sin første rolle i en storfilm i Peter Jacksons Alle mine kjære (2009), hvor han spilte en mindre birolle. Deretter spilte han den sentrale rollen som Luke i Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010), som er basert på boken med samme navn av Rick Riordan. Denne filmen ble regissert av Chris Columbus. Året etter spilte han i en ny film basert på en bok – denne gang var det snakk om I Am Number Four, hvor han spilte Mark James.

Tidligere har han også hatt gjesteroller i serier som Cold Case, Akutten, CSI: Miami, CSI: NY, Supernatural og Grey's Anatomy.

I 2013 er det bestemt at han skal gjenta rollen som Luke i Percy Jackson & the Olympians: The Sea of Monsters, basert på den andre boken i serien om Percy Jackson. Filmen ble satt på vent grunnet den begrensede suksessen til den første filmen, som produsentene hadde forventet skulle tjene langt mer penger, men nå er den altså blitt gitt grønt lys. Han skal også spille Ian O'Shea, som er en av hovedrollene i The Host, nok en film som er basert på en populær ungdomsbok. Boken er skrevet av Twilight-forfatter Stephenie Meyer, mens filmen skal regisseres av Andrew Niccol.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Film[rediger | rediger kilde]

TV[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]