Jahmir Hyka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jahmir Hyka
YB vs. FCL - Hyka 2.jpg
Født 8. mars 1988 (29 år)
Tirana, Albania
Yrke Fotballspiller
Nasjonalitet Albania
Høyde 169 cm
Vekt 62 kg
Posisjon Midtbane
Klubbinformasjon
Spiller for San Jose Earthquakes
Draktnr. 10
Landslag**
År Lag Kamper (mål)
2007- Albania 40 (2)


** Antall landskamper og -mål
er sist oppdatert 6. september 2016.

Jahmir Hyka (født 8. mars 1988) er en albansk fotballspiller som spiller for den amerikanske klubben San Jose Earthquakes.[1]


I februar 2006 skrev midtbanespilleren under på en treårs-kontrakt med Rosenborg. Jahmir var første gang i Trondheim og Rosenborg i oktober 2005, hvor han i spilte i en treningskamp mot Nidelv, man han ble sendt hjem uten kontraktsforslag. I februar i 2006 snudde imidlertid Rosenborg, og skrev likevel kontrakt med den albanske U-18-landslagsspilleren.

Jahmir Hyka er en offensiv midtbanespiller, og regnes som en av de beste spillerne i Albania i sin aldersgruppe. Jahmir gikk i første omgang inn i Rosenborgs juniorstall, men ble tatt opp til A-laget kort tid etter. Han kom fra den albanske klubben Dinamo Tirana.

I mai 2006 ble Jahmir nektet spillerlisens av fotballforbundet .[2] Måneden etter fikk han allikevel lisens etter at han ble sendt hjem til Albania [3] .[4] Rosenborg måtte imidlertid bevise at Hyka var til nytte for klubben over Norges Fotballforbund, som kunne vurdere å trekke tilbake lisensen på et senere tidspunkt.

Hyka ble i 2007 frigitt av RBK, og skrev under for Olympiakos .[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]