Jahmir Hyka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jahmir Hyka
YB vs. FCL - Hyka 2.jpg
Født8. mars 1988 (31 år)
Tirana
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Albania
Høyde169 cm
PosisjonMidtbane
Klubbinformasjon
Spiller forSan Jose Earthquakes
Draktnr.10
Landslag**
År Lag Kamper (mål)
2007- Albania 40 (2)


** Antall landskamper og -mål
er sist oppdatert 6. september 2016.

Jahmir Hyka (født 8. mars 1988) er en albansk fotballspiller som spiller for den amerikanske klubben San Jose Earthquakes.[1]


I februar 2006 skrev midtbanespilleren under på en treårs-kontrakt med Rosenborg. Jahmir var første gang i Trondheim og Rosenborg i oktober 2005, hvor han i spilte i en treningskamp mot Nidelv, man han ble sendt hjem uten kontraktsforslag. I februar i 2006 snudde imidlertid Rosenborg, og skrev likevel kontrakt med den albanske U-18-landslagsspilleren.

Jahmir Hyka er en offensiv midtbanespiller, og regnes som en av de beste spillerne i Albania i sin aldersgruppe. Jahmir gikk i første omgang inn i Rosenborgs juniorstall, men ble tatt opp til A-laget kort tid etter. Han kom fra den albanske klubben Dinamo Tirana.

I mai 2006 ble Jahmir nektet spillerlisens av fotballforbundet .[2] Måneden etter fikk han allikevel lisens etter at han ble sendt hjem til Albania [3] .[4] Rosenborg måtte imidlertid bevise at Hyka var til nytte for klubben over Norges Fotballforbund, som kunne vurdere å trekke tilbake lisensen på et senere tidspunkt.

Hyka ble i 2007 frigitt av RBK, og skrev under for Olympiakos .[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]