Jack Waitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jack Waitz
FødtJack Henry Nilsen
4. feb. 1948[1]Rediger på Wikidata (76 år)
Oslo
BeskjeftigelseEkspertkommentator Rediger på Wikidata
EktefelleGrete Waitz (1975–)[1]
NasjonalitetNorge

Jack Henry Waitz (født Jack Henry Nilsen i 1948) er en norsk friidrettstrener og løpsekspert. Han var trener og ektemann til den avdøde utøveren Grete Waitz.

Waitz er født og oppvokst i Oslo. Han gikk på Sinsen skole og ble der introdusert til friidrett og Sportsklubben Vidar. Han har vært medlem av den samme klubben siden. Han ble selv best i langdistanseløp, men ble aldri en toppløper. Hans bestetid er 2.36,08 på maraton. Tiden er blant de 400 beste tider i Norge gjennom alle tider.[2] I tiden som utøver i SK Vidar trente han sammen med Grete Andersen, som han senere giftet seg med. De tok begge navnet Waitz. I samarbeid med Johan Kaggestad ble også Jack Waitz trener for Grete Waitz.

Under VM i friidrett 2013 i Moskva var Waitz ekspertkommentator for NRK. I samarbeid med radiojournalist og skribent Marit Karlsen forfattet han boken Maraton (Cappelen Damm, 2014).

Waitz er bosatt på Ljan i Oslo og i Gainesville i Florida.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Norsk biografisk leksikon, nbl.snl.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Norges Friidrettsforbund, friidrett.no (statistikk): Alle tiders statistikk menn maraton Arkivert 9. mai 2012 hos Wayback Machine., besøkt 3. januar 2011