Jack Donovan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jack Donovan
Jack Malebranche
Født23. oktober 1974 (45 år)
PennsylvaniaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Jack Donovan (født 23. oktober 1974) er en amerikansk forfatter og tattovør kjent for sine litterære bidrag og verk om maskulinitet og for sin kritikk av feminisme og den moderne homobevegelsen. Hans forfatterskap teller tre bøker: Androphilia, Blood Brotherhood og The Way of Men, hvor sistnevnte blir regnet som hans gjennombruddsverk. Han er også jevnlig bidragsyter til den paleokonservative nettsiden AlternativeRight.com,[1] Counter Currents,[2] Radix Journal,[3] og den antifeministiske nettsiden The Spearhead.[4] Han har også holdt foredrag ved National Policy Institutes's konferanse i 2013,[5] og ved American Renaissance i 2014.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Androphilia[rediger | rediger kilde]

Gjennom sitt første litterære verk, Androphilia med undertittelen «Avvisningen av homofil identitet», gjør Donovan det klart at han selv identifiserer seg som androfil; en homofil mann som ikke identifiserer seg som del av den moderne homofilibevegelsen. Den engelske betegnelsen «gay», beskriver han som en konnotasjon til feminitet og dermed urepresentativ med sanne maskuline dyder og verdier. Donovan bruker begrepet «androfili» som en avvisning av de ideologiske og politiske målene dagens homofilibevegelse har gjort til hjertesaker, som han da beskriver som «feministisk, venstrevridd og preget av offer-mentalitet». Begrepet legger dermed vekt på at maskulinitet er grunnprinsippet bak homofili tiltrekning som avviser nonkonformiteten til dagens homofilibevegelse. Gjennom verket taler han for en tilbaketrekning fra dagens homofilibevegelse og fremhever viktigheten av relasjonen av maskulint vennskap samt en revitalisering av tradisjonelle kjønnsrollemønster.

I et essayet «Agreements Between Men», argumenterer Donovan mot homofilt ekteskap, og fremhever samtidig alternativet om private tilstelninger mellom homofile. Han sier at homofilt ekteskap aldri kan likestilles med heterofilt ekteskap som religiøs og kulturell samfunnsinstitusjon. Ved spørsmål om hvorledes lovgivningen rundt homofile ekteskap skulle håndheves, avklarte Donovan at han var «sympatisk instilt til en form for gjensidig juridisk ordning mellom homofile», samtidig som han var mot bruken av ordet «ekteskap» i den forbindelse[6].

Kritikere har hevdet at Donovan «harde generaliseringer» når han beskriver det homofile miljøet og har beskrevet hans utlevering i Androphilia som fremmedgjørenede [7]. Andre kritikere har hevdet at Donovan tenderer til å hevde at han ønsker å tvinge homofile tilbake i "skapet"[8].

Blood-Brotherhood and Other Rites of Male Alliance[rediger | rediger kilde]

I 2009 skrev Donovan, boka Blood-Brotherhood, sammen med Nathan F. Miller. I verket argumenterer Donovan for at menn har brukt riter som verktøy for å bekrefte allianser eller vennskap gjennom historien. Donovan og Miller gir eksempler fra en rekke kulturer, og antyder at menn kan bruke lignende verket som et verktøy for fantasien i vennskap mellom menn i det moderne samfunn. Selv om boka ikke hevder å være eksplisitt homofilt fenomen, sier Donovan og Miller at det kan brukes som alternativt forslag til riter som brukes i homofile ekteskap mellom menn. Journalist John Safran fra nettstedet Vice uttrykte bekymring for de medisinske of fysiologiske følgene blanding av blod kunne medføre, som ikke var inkludert i verket.

The Way of Men[rediger | rediger kilde]

I 2012, gir Donovan ut verket The Way of Men. I boka argumenterer Donovan for den universelle definisjonen på maskulinitet og hva han sier å være «taktiske dyder» for en primitiv gruppes overlevelse. Verket ble godt mottatt av forskjellige journalister og kommentatorer på den alternative høyresiden. Sam Sheridan, forfatter av A Fighter's Heart, henviste til boka som en «tankevekkende avhandling om menns essensielle kamp». Brett McKay, innehaver av nettsteder Art of Manliness hyllet boka på nettstedet og sa den inntok en viktig posisjon som " [...] den eneste veien for å ende kjønnsnøytraliteten som vitnes i den moderne vestlige sivilisasjon [...]" [9]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 4. april 2016. Besøkt 8. juni 2014. 
  2. ^ http://www.counter-currents.com/author/jdonovan/
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 8. juli 2014. Besøkt 8. juni 2014. 
  4. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 12. juni 2014. Besøkt 8. juni 2014. 
  5. ^ https://www.youtube.com/watch?v=kkxDEDEYOsU&list=PLRi81_2IAdcOI5m5w3ee9WzR1CA9np1GA&index=4
  6. ^ Gardner, Will (24. mai 2007). «Androphilia: Rejecting the Gay Identity, Reclaiming Masculinity». The Portland Mercury Vol. 7 No. 52, p. 39. Besøkt 16. januar 2008. 
  7. ^ Piechota, Jim (29. mars 2007). «Defensive Tackle». Bay Area Reporter, Vol. 37 Issue 13, p38-38, 1/4p. Besøkt 16. januar 2008. 
  8. ^ Beck, Byron (23. mai 2007). «Jack Malebranche Is Totally Not Gay: The World According To An "Androphile"». Willamette Week Vol. 33, Issue 28, p. 52. Arkivert fra originalen 7. november 2007. Besøkt 16. januar 2008. 
  9. ^ McKay, Brett (12. juli 2012). «The Generations of Men: How the Cycles of History Shape Your Values, Your Idea of Manhood, and Your Future». The Art of Manliness. Besøkt 27. august 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]