Jack Abramoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jack Abramoff
Født28. feb. 1959[1]Rediger på Wikidata (65 år)
Atlantic City
BeskjeftigelseFilmprodusent, jurist, lobbyist, filmmanuskriptforfatter Rediger på Wikidata
Utdannet vedGeorgetown University Law Center
Beverly Hills High School
Brandeis-universitetet
PartiDet republikanske parti
NasjonalitetUSA

Jack Abramoff (født 28. februar 1958 i Atlantic City, New Jersey) er en amerikansk tidligere lobbyist og forretningsmann. Abramoff satt fengslet i tre og et halvt av en dom på seks år for bedrageri, svindel og skatteunndragelse.

Abramoff ble den 3. januar 2006 kjent skyldig i tre forbrytelser i en føderal domstol i Washington D.C. Anklagene lød på bedrageri av flere indianerstammer, og for å ha begått korrupsjon av offentlige tjenestemenn.[trenger referanse] De fire stammene Abramoff og hans medarbeidere ble anklaget for å bedra, er Michigan's Saginaw Chippewas, Californias Agua Caliente, Mississippi Choctaws og Louisiana Coushattas. Abramoff er anklaget for bedrageri av flere titalls millioner av dollar av disse indianerstammene.[trenger referanse]

Abramoff har antydet at han visste at USA kom til å invadere Irak før den amerikanske offentligheten fikk vite det.[trenger referanse] Dette viste han angivelig fordi han var en nær venn av flere av de nære rådgiverne til daværende president George W. Bush.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 14073430x, catalogue.bnf.fr, besøkt 30. desember 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]