Jabes A. Bostwick

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Jabez Bostwick
Født 23. september 1830
Delhi, New York, USA
Død 16. august 1892 (61 år)
Mamaroneck, New York
i boligbrann
Begravet Woodlawn gravlund
Ektefelle Helen C. Ford
Barn Nellie (Morrell)
Albert Carleton
Fannie (Carstairs)
Yrke Foretningsmann og grunnlegger av Standard Oil Company
Statsborger i amerikaner

Jabez Abel Bostwick (født 23. september 1830, død 16. august 1892) var en amerikansk foretningsmann, som er kjent for å ha vært med å stiftet Standard Oil.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Bostwick ble født i Delhi, New York, men flyttet etterhvert med familien til en gård i Ohio. Som ung jobbet Jabes Bostwick først i en jernvarehandel, før han åpnet sin egen. Han startet etterhvert med bomullsmegling i Cincinnati, men flyttet etterhvert til New York, der han ble involvert i oljeproduksjon gjennom selskapet Tilford & Bostwick. Han kjøpte senere ut Tilford og gikk inn i et vellykket samarbeid med Henry Flagler og Rockefeller-brødrene, John og William. Jabes Bostwick fungerte som økonomidirektør i Standard Oil Trust.

Jabes Bostwick var også en stor aksjonær og direktør i New York og New England Railroad, en betydelig aksjonær i Housatonic Railroad, medlem av New York Cotton Exchange og satt i mange andre styreverv. På tross av den enorme rikdommen han fikk, var Bostwick kjent som en beskjeden mann med eksemplarisk karakter som var en troende medlem av babtist-kirken. Han donerte penger til kirken sin og til pedagogiske institututions som for eksempel Wake Forest College i Winston-Salem, North Carolina og Richmond College i Richmond, Virginia.

Jabes Bostwick døde i en brann i stallen på Friedheim, hans sommerresidens ved MamaroneckLong Island.

Kilder[rediger | rediger kilde]