Jabes A. Bostwick

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jabez Bostwick
FødtJabez Abel Bostwick
23. september 1830
Delhi
Død16. august 1892 (61 år)
Mamaroneck
i boligbrann
Gravlagt Woodlawn gravlund
Ektefelle Helen C. Ford
Barn Nellie (Morrell)
Albert Carleton
Fannie (Carstairs)
Beskjeftigelse Foretningsmann og grunnlegger av Standard Oil Company
Nasjonalitet amerikaner

Jabez Abel Bostwick (født 23. september 1830, død 16. august 1892) var en amerikansk forretningsmann, som er kjent for å ha vært med å stiftet Standard Oil.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Bostwick ble født i Delhi i staten New York, men flyttet etterhvert med familien til en gård i Ohio. Som ung jobbet Jabes Bostwick først i en jernvarehandel, før han åpnet sin egen. Han startet etterhvert med bomullsmegling i Cincinnati, men flyttet etterhvert til New York, der han ble involvert i oljeproduksjon gjennom selskapet Tilford & Bostwick. Han kjøpte senere ut Tilford og gikk inn i et vellykket samarbeid med Henry Flagler og Rockefeller-brødrene, John og William. Jabes Bostwick fungerte som økonomidirektør i Standard Oil Trust.

Jabes Bostwick var også en stor aksjonær og direktør i New York og New England Railroad, en betydelig aksjonær i Housatonic Railroad, medlem av New York Cotton Exchange og satt i mange andre styreverv. På tross av den enorme rikdommen han fikk, var Bostwick kjent som en beskjeden mann med eksemplarisk karakter som var en troende medlem av babtist-kirken. Han donerte penger til kirken sin og til pedagogiske institututions som for eksempel Wake Forest College i Winston-Salem, North Carolina og Richmond College i Richmond, Virginia.

Jabes Bostwick døde i en brann i stallen på Friedheim, hans sommerresidens ved MamaroneckLong Island.

Kilder[rediger | rediger kilde]