J2ME

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Java 2 Micro Edition (J2ME) er en utgave av Java-teknologien som er skreddersydd for mobiltelefoner, kalkulatorer og annen forbrukerelektronikk i lommeformat. J2ME ble første gang presentert under en Java-konferanse i San Francisco sommeren 2000. Samtidig la Motorola fram de første telefonene som støttet plattformen.

Kombinasjonen av WAP (Wireless Application Protocol) og Java-teknologi gir dem en ideell løsing for mobilbrukere som ønsker interaktive tjenester. I våre dager har trådløse tjenester bygget på Java-teknologi blitt tatt i bruk over hele verden.

J2ME gir blant annet mulighet til å laste ned tredjeparts applikasjoner på vanlige mobiltelefoner. Således får forbrukerne mulighet til å oppdatere telefonene jevnlig med nye spill eller annet innhold. Med J2ME har gamle arkadespillklassikere som Asteroids og Frogger fått nytt liv – ikke i spillehallen, men på mobiltelefonen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne programmeringrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.